islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5689
EURO
34,8568
ALTIN
2.429,22
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Emeklilere Ödenecek Promosyon Miktarları Açıklandı!

Emeklilere Ödenecek Promosyon Miktarları Açıklandı!

Emeklileri ilgilendiren haber açıklandı. 2022 senesine girdiğimizden beri emeklilere ödenecek promosyon miktarları merak ediliyordu. Bu amaçla gözler bankaların açıkladığı kampanyalara çevrildi. Promosyon ödemelerini 3 bin liraya çıkaran bankalar da var, arkadaşını getiren emekliye 250 lira ödeyen de.

Emekli ve memur zam oranlarının açıklanmasının sonrasında bankalar, yeni promosyon miktarlarını duyurdu. Promosyon kampanyalarından faydalanmak isteyen vatandaşlar ne kadar alabileceklerini merak ediyor. Özel bankalar ve kamu bankaları doğrulusunda emeklilere promosyon ödemesi yapılıyor. Maaşını 3 sene zamanınca aynı bankadan alma sözü veren şahıslara promosyon ödeniyor. Peki kimler promosyon alabilecek? İşte, 2022 emeklilere promosyon ödemesi ile ilgili merak edilenler…

YÜKSEK EMEKLİ PROMOSYONU NASIL ALINIR?

3 sene aynı bankada kalma sözü veren emeklilere bankalar yüksek tutarlarda bir kereye mahsus ödeme yapıyor. Promosyonda, 3 senelik taahhüt zamanı dolanlar ya da yeni emekli aylığı bağlananlar bankaya müracaatını yapıp ödemesini alıyor. Banka promosyonları 12 milyon emekli amacıyla ehemmiyet taşıyor. Çoğu banka yaptığı promosyon kampanyalarıyla emeklinin ilgisini çekmeye çalışıyor ve banka müşterisi olması amacıyla yarışıyor. Hatta maaş hesabına otomatik ödeme talimatı vermek, emekli bir tanıdığını getirmek gibi yöntemler de emekli promosyonunu artırıyor. Genel olarak bankalar emeklinin maaş müşterisi olması halinde promosyon tutarını emekli maaşı aralığına göre belirliyor.

EMEKLİ PROMOSYONU İÇİN TAAHHÜT 

3 senelik taahhüt zamanı dolan emekliler ve yeni emekli olanlar, istedikleri bankalara müracaat yaparak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir üstünlük çıkarsa 3 senenin dolması da gerekmiyor. Emekli istediği an başka bankaya geçebilir. Bunun amacıyla geçiş gerçekleştireceği ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirim yapması yeterli. Hemen hesap açılıyor. Emekli, sahip olunan bankada kaldığı zamanın promosyonunu alıyor, geri kalanını iade ediyor. Buna karşılık yeni geçtiği bankadan da kampanyalı daha yüksek promosyonu peşin alıyor. Promosyon amacıyla emeklilerin yazılı olarak ‘3 sene maaşımı sizden alacağım’ taahhüdü vermesi yeterli.

EMEKLİLERE SUNULAN DİĞER AVANTAJLAR 

Bankaların maaş müşterisi olan emekliler, Türkiye genelindeki bütün banka ATM’lerinden masrafsız olarak para çekebiliyor ve bakiye sorgulayabiliyor. Kredi kartı harcamalarına göre promosyon ödemesi miktarları da artıyor. Bazı bankalar promosyona üstünlüğe ek olarak 3 ay ertelemeli nakit desteği fırsatı da sağlıyor. Ayrıca, emeklilerin bütün mevduat hesapları ile gerçekleştirecekleri tasarruflar amacıyla üstünlüklü faiz oranları da yaşanan hizmetler arasında.

Yorumlar
  1. Mitu dedi ki:

    Sitenin içeriği ile ters düşen bir haber üzücü bir durum