islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Endonezya uçak kazası raporu yakınları kedere boğdu

Endonezya uçak kazası raporu yakınları kedere boğdu
11 Şubat 2021 12:14
A+
A-
Mirat Haber Ajansı

Endonezya Sriwijaya Hava kazasından bir ay sonra, müfettişler kazanın kesin nedenini belirlemek için henüz çok erken olduğunu belirtiyorlar. Dün açıklanan ilk bulgular, arızalı bir gaz kelebeğinin pilotların uçağın kontrolünü kaybetmesine neden olabileceğini öne sürüyor. Ancak Endonezya Ulusal Taşımacılık Güvenliği Komisyonu’ndan (KNKT) müfettişler medyaya kazanın kesin nedeninin belirsiz kaldığını ifade ettiler. Boeing 737-500 uçağı 26 yıllık bir araçtı ancak kazadan sadece haftalar önce hava dayanıklılık kontrolünden başarıyla geçti. Araştırmacılar, uçağın denize çakılmadan önce hala veri gönderebildiğini gösteren Otomatik Bağımlı Gözetleme Yayınından verileri analiz ettiler. Otomatik gaz kelebeği sistemine ek olarak, Yere Yakınlık Uyarı Sistemi de dahil olmak üzere kazaya katkıda bulunmuş olabilecek diğer bileşenlere de bakıyorlar. Soruşturma ayrıca enkazın yayılmasına bağlı olarak uçağın suya çarpmadan önce tamamen sağlam olduğunu doğruladı.

Ceset arama sona erdi

İnsan kalıntılarının aranması artık sona erdi, ancak kurtarma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen tüm cesetler alınamadı. Bulunanlar için cenaze törenleri yapıldı ve yolcuların aileleri yas tuttu. Felakete neyin sebep olduğunu öğrenmek için bir aydır beklemeleri yakınların moral durumlarına yardımcı olmuyor. Donanma dalgıçları, uçuş veri kaydedicisini alabildiler ve müfettişler verilerini çoktan indirdiler. Ancak kokpit ses kayıt cihazı (CVR) arayışı devam ediyor ve havacılık uzmanları bunun soruşturmanın önemli bir parçası olduğunu açıklıyor. Son kazaya pilot hatasının neden olduğuna dair henüz bir gösterge bulunmamakla birlikte, uçuş uzmanları pilot eğitimini iyileştirmenin Endonezya’nın havayollarını daha güvenli hale getirmede önemli bir adım olduğunu ifade ediyor.

Sriwijaya Air kazası 9 Ocak’ta Endonezya’da 10 yıldan kısa bir süre içinde meydana gelen üçüncü büyük uçak kazası. 2014 yılında, Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a giden bir Endonezya AirAsia uçağı, 162 kişiyle Java Denizi’ne çakılmış kurtulan olmamıştı. 2018’de Cakarta’dan Pangkal Pinang’a bir Lion Air uçağı da Java Denizi’ne düştü ve gemideki 189 kişinin tamamı öldü. Endonezya binlerce adadan oluşan bir topluluk ve çeyrek milyarı aşkın nüfusla dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.