islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3743
EURO
34,7834
ALTIN
2.432,21
BIST
9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

ABD’DE FİLİSTİN YANLISI GENÇLER BASKI ALTINDA

ABD’DE FİLİSTİN YANLISI GENÇLER BASKI ALTINDA
1 Ocak 2024 11:40
A+
A-

Genç Müslümanlar, Filistin Desteği ve ABD Siyasetindeki Yansımalar

Gençler, Filistin yanlısı görüşlerini ifade ederken artan baskılara karşı Joe Biden yönetimini suçluyor. Chicago’daki kongrede, İsrail saldırılarının sebep olduğu Gazze dramı ve Müslüman gençlerin ilgisi ön planda. Kasım 2024 ABD Başkanlık Seçimleri öncesi gençler, seçim sürecinde belirleyici bir rol oynayacak. Biden’ın Gazze politikasına karşı rahatsızlık duyan Müslüman gençler, baskı altında hissetseler de siyasette daha etkin olma yolunda adımlar atıyor. Bu gençler, ABD siyasetinde seslerini daha fazla duyurarak çözüme katkı sağlama çabasında.

Genç Aktivistlerin Gücü

Filistin için Amerikalı Müslümanlar Eğitim Koordinatörü Tarek Khalil, öğrencilik yıllarından itibaren aktif olarak ABD siyasetinin içinde bulunuyor. Mevcut görevi gereği üniversite öğrencileri ile iç içe olan Khalil, öğrencilerin saldırı altında olduğunu belirtti.

Müslüman gençlerin her zamankinden fazla baskı altında olduğunu aktaran Khalil, “Ancak bu aciz ve etkisiz oldukları için değil, aksine etkili ve aktif oldukları için hedef alınıyorlar. Bu son on yıldır tabana yayılmış organizasyonlarının gücü.” diyerek, ABD’de yaşayan Müslüman nüfustaki genç kuşağın daha belirleyici rollere hazırlandığını dile getirdi.

Gazze’den Dönüşteki Hayal Kırıklıkları

Ağustos ayında gönüllü olarak Gazze’ye giden tıp öğrencisi Rend Nayfey, yaz boyunca oradaki birçok hastanede arkadaşlarıyla yerel sağlık ekiplerine destek olduğunu kaydetti.

Genç doktor adayı, ABD yönetiminin Gazze konusundaki politikasını ve İsrail’e sağladığı koşulsuz desteği “hayal kırıklığı” olarak nitelendirdi.

Kısıtlı imkanlar ile Gazze’de hizmet vermeye çalışan yerel sağlık personeliyle geçirdiği iki hafta süresince Şifa Hastanesi’nde de çalışan Nayfey, “Şifa Hastanesi’nin özellikle hedef alındığını öğrendiğimde, oraya gitmiş ve koridorlarında yürümüş biri olarak, bombalandığını falan öğrenmek çok garip… Bunlar insan, bu insanların hayatları var, umutları var, gelecekle ilgili hayalleri var. Başka insanlara yardım arzusuyla yaşıyorlar. Ama hiç yoklarmış gibi muamele ediliyor.” dedi.

Gençlerin Beklentileri ve Siyasi Eylem Çağrısı

Chicago’da düzenlenen MAS-ICNA kongresinin paydaşlarında olan ABD Müslüman Örgütler Konseyi (CMO) Genel Sekreteri Oussama Jammal, Biden yönetiminin Gazze politikasından rahatsızlık duyanların sadece Müslüman gençler olmadığının altını çizdi.

Jammal, “Anketler gösteriyor ki, gençlerin neredeyse yüzde 70’i Biden’ın siyasetinden razı değil ve onaylamıyor. Bu çok büyük bir şey. Bu sadece Müslüman gençleri değil, ülke genelindeki gençlerin görüşü. Sanırım Başkanın da (Biden) buna dikkat etmesi gerekir.” ifadesini kullandı.

Gazze konusundaki çaresizliğin ve ABD hükümetinin İsrail’i destekleyen tavrının gençleri hayal kırıklığına uğrattığını ve kızgınlığa yol açtığını kabul etse de şiddet olaylarına yönelik propagandalara karşı Müslüman gençlere dikkatli olma çağrısında bulundu.

Oussama Jammal “Enerjinizi ve kızgınlığınızı düşünce özgürlüğü ile serinletin. Pozitif politik eylemcilere girişin. Bu değişimin ey iyi yolu. Öbür türlü, öfke hiç kimse için iyi olmayacak. Siyaset yapıcılara gerekli mesajı yollamak onlara toplumun nabzını hissettirecek. Ve öyle umuyorum ki, düşüncelerini de değiştirirler.” sözleriyle, gençlerin Amerikan siyasetinde daha aktif rol alarak Müslümanların toplum içindeki yerini sağlamlaştırması çağrısında bulundu.

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.