islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

OYUMA TALİP OLANLAR İÇİN BAZI ÖLÇÜTLERİM

OYUMA TALİP OLANLAR İÇİN BAZI ÖLÇÜTLERİM
20 Mayıs 2023 10:30
A+
A-

Seçim İkinci turla devam ediyor. Yani önemini koruyor. Biz de hocamızdan ölçütlerini katıldığımızı beyanla aktarıyoruz:

* Velâyetime/oyuma talip olan, dinimle ve tarihimle kavgalı olmamalıdır. Sicili, bu coğrafyanın aslî unsuru olan Müslümanları, değerlerini ve kurumlarını yok etme, onlara hayat hakkı tanımama ve medeniyet kökleriyle bağlarını koparma cürüm ve cinayetleriyle dolu olanlar ve onların muhteris payandaları, dostum ve velim olamazlar. Darağaçlarını, sürgünleri, işkenceleri, faşist dayatmaları unutmadım, unutmam; hafıza kaydım sağlam ve diri.

* Velayetime/oyuma talip olan, fıtratıma hami olmalıdır. Yaradan’ın cinsiyet belirlemesini kabul etmeyen, fıtrat değerlerine karşı küresel fesat hareketi LGBT ve uzantılarına kol kanat geren, destek verenler velim olamazlar. Velâyetime/oyuma talip olan; ama, lakin, fakat demeden açık ve kesin bir şekilde LGBT’ye ve her türlü cinsel sapkın eğilimlere karşı olmalıdır.

* Din eğitimi ve kurumlarına şaşı bakanlar velim olamazlar. Diyanet, İmam hatip, İlahiyat ve Kur’an Kursları. Evet, bu dört kurum benim için ekmek ve su kadar hatta daha da önemlidir.

* Oyum, bir belki binlerce masumun dağa kaldırılmasına, teröre kurban gitmesine sebep olabilir. Terör sebebiyle dul, yetim, öksüz kalanların, ocağına ateş düşenlerin vebalini taşıyamam. Terör, kırmızı çizgimdir. Ama, lakin, fakat demeden, lafı eğip bükmeden terör örgütlerine ve sivil uzantılarına karşı net tavır isterim.

* Yönetim sorumluluğunu tevdi edeceğim kişi ve kadrolar, kelimenin tam anlamıyla yerel ve milli olmalıdır. Sırf nesep bağı ile değil, aklı ve ruhu itibariyle milli. Çok uluslu şirketlerin, uluslararası terör baronlarının, kandan ve vahşetten beslenen işgalci kapitalistlerin maşası/piyonu/taşeronu olanlar ve onların sefil payandaları, oyuma ehil değildirler, olamazlar.

Ölçütlerimi çoğaltabilirim, ama bu kadarı yeterlidir.

Buyruklarına karşı gelmekten çekinmeyen/korkmayan, kullarına şefkat ve merhamet göstermeyenleri başımıza musallat etme Allahım!

Prof. Dr. Halit Çalış

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.