islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5633
EURO
34,9059
ALTIN
2.427,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Endonezya’nın en büyük iki startup’ından 18 milyar dolarlık rekor kıran birleşme

Endonezya’nın en büyük iki startup’ından 18 milyar dolarlık rekor kıran birleşme

Mirat Haber Ajansı

Endonezya’nın araç çağırma ve ödeme devi Gojek, yerel e-ticaret öncüsü PT Tokopedia ile birleşme konusunda ileri görüşmelerde bulunuyor. Konuyla ilgili bilgiye sahip kişilere göre, birleşme, birleşik kuruluşun planlanan ilk halka arzından önce gerçekleşecek. Ülkenin en değerli iki yeni şirketi, birbirlerinin işleriyle ilgili durum tespiti yapmak için ayrıntılı bir ön protokol imzaladı. Her iki taraf da potansiyel bir sinerji gördüklerini ve anlaşmayı önümüzdeki aylarda mümkün olan en kısa sürede tamamlamaya istekli olduklarını söylediler. Birleştirilen varlık, yaklaşık 18 milyar dolarlık bir değer ile Endonezya’da bir güç merkezi yaratacak. İç kaynaklara göre Gojek ve Tokopedia, görüşmelerde sırasıyla yaklaşık 10,5 milyar dolar ve 7,5 milyar dolar değerinde tahminlerde bulundular. Toplamda değeri üst sınır olarak 200 milyar Türk Lirası’na kadar erişen valuasyonları, Uber Technologies Inc. ve PayPal Holdings Inc.’in Amazon.com Inc. ve DoorDash Inc. ile yerel bir birleşiminden kaynaklanmakta. ABD ve Endonezya’da bu şekilde halka açılmayı planlıyorlar.

Uzmanlar, bir anlaşmanın bu iki şirketin dışında çok fazla etkiye sahip olacağını ve hatta şu anda tam olarak bilinmeyen bir dalgalanma etkisine neden olacağını söylüyor. Dünyanın en hızlı büyüyen internet ekonomilerinden biri olan Endonezya’da, birleşik bir Gojek ve Tokopedia hakim olacak. Planlanan ABD listelemeleri, küresel yatırımcılara, ABD’deki hisselerinde listelenen tek büyük Güneydoğu Asya internet şirketi olan Sea Ltd.’ye bir alternatif sunacaktı ve mobil oyun ve çevrimiçi alışveriş platformunun artan popülaritesi sayesinde geçen yıl neredeyse % 400 artması hedeflenmekteydi.

Gojek ve Tokopedia, 2018’den bu yana potansiyel bir birleşmeyi düşünüyor, ancak Gojek ile ezeli rakibi Grab Holdings Inc. arasındaki anlaşma görüşmelerinin çıkmaza girmesinin ardından tartışmaların hızlandığını söyledi. Güneydoğu Asya’nın en değerli iki girişiminin toplam değeri yaklaşık 25 milyar dolar. Ancak müzakereler, bölgedeki kilit pazar olan Endonezya’nın nasıl yönetileceği konusunda çözüm bulmaya odaklanıyor. Geçmişte Tan’ın sadık bir destekçisi olan Son, Grab kurucu ortağının kontrolünü bir miktar bırakma konusundaki isteksizliğine sabrını yitirdiğini ve şimdi Gojek ile Japon SoftBank destekli Tokopedia arasındaki bir birleşmeyi desteklediğini söyledi. İki yerli teknoloji öncüsünün Google, Temasek Holdings Pte ve Sequoia Capital India gibi ortak yatırımcıları var. Tokopedia, Lazada bölgesinde kendi e-ticaret birimine sahip Jack Ma’nın Alibaba Group Holding Ltd. tarafından da desteklenmekte.

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.