islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5629
EURO
34,8962
ALTIN
2.428,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Engelleri evinin penceresinden aşmaya çalışıyor

Engelleri evinin penceresinden aşmaya çalışıyor
28 Şubat 2017 13:23
A+
A-

Niğde’de, tren kazası sonucu iki bacağı kesilen 49 yaşındaki Yılmaz Karaman, 11 yıldır ihtiyaçlarını karşılamak ve arkadaşlarıyla görüşmek için evine pencereden girip çıkıyor.

Niğde’de, geçirdiği tren kazası sonucu iki bacağını da kaybeden49 yaşındaki Yılmaz Karaman, kendisini hayata bağlayan üç tekerlekli engelli aracına binebilmek için 11 yıldırevinin penceresini kullanıyor.

Çocukluk döneminde ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için başka yerlere simit satmaya giden Karaman, henüz 17 yaşındayken Höyük köyünden dönerken bindiği yük treninde kaza geçirdi.

Karaman, trenin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada, vagonun altında kalarak iki bacağını kaybetti.

İlhanlı Mahallesi’ndeki iki odalı evde yaşayan iki çocuk babası Karaman, eşi Sibel Karaman’ın desteğiyle hayata tutunuyor. Dışarı çıkabilmek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için 11 yıldır 3 tekerlekli engelli aracı kullanan Karaman, oturma odasının önüne park ettiği aracına kolay binebilmek için evinin penceresini tercih ediyor.

Evinin penceresi “hayatı ve her şeyi”

Daha önce devletin kendisine şarjlı tekerlekli sandalye temin ettiğini, şimdilerde ise bir hayırseverin hediye ettiği üç tekerlekli motosikleti kullandığını belirten Karaman, şöyle konuştu:

“Evime pencereden girip çıkıyorum. Bana kolaylık oluyor, yakın olduğu için motoruma rahat biniyorum. Pencere daha kolay oluyor. Pencere benim hayatım, her şeyim. Bu pencereden çıkıp arkadaşlarımı görüyorum, gezmeye gidiyorum, alışverişimizi yapıyorum. Pencere sayesinde her işimi görüyorum, benim için pencere hayat kapısı. Kazadan 17 sene sonra teyzemin kızı vasıtasıyla tanıştığım eşimle mutlu bir birlikteliğimiz var. Devletimiz maaşımızı veriyor, geçimimizi sağlıyoruz. Şükürler olsun iyiyiz, devletimiz bakıyor bize.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.