islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
ALTIN
2.504,91
BIST
9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Esma Esed’e İngiliz polis soruşturması açıldı

Esma Esed’e İngiliz polis soruşturması açıldı

İngiltere polisi, Suriye rejiminin lideri Beşar Esed’in eşi Esma Esed’e savaş suçlarına ve eylemlerine teşvik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Esed aleyhine açılan dava, temel insan hakları korumasının uygulanmasını içeren uluslararası davalara bakan uluslararası adalet hukuk firması olan Guernica tarafından açıldı.

Mirat Haber Ajansı

Birleşik Krallık polisi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’in eşi Esma Esed’in Suriye’de terör eylemlerini kışkırttığı ve teşvik ettiği iddialarına yönelik soruşturma başlattı. Basında çıkan haberlere göre, ikili bir İngiliz-Suriye vatandaşı olan Esed, suçtan hüküm giymesi halinde İngiltere vatandaşlığından çıkarılabilir. Emniyet Müdürlüğü, İngiltere medyasına dün yaptığı açıklamada, geçen yıl Temmuz ayında devam eden Suriye çatışmasıyla ilgili bir karad aldığını ifade etti. Açıklamada, sevkin Savaş Suçları Birimi görevlileri tarafından değerlendirilme sürecinde olduğu belirtildi. Meslek olarak bankacı olan Bayan Esed, 10 yıl önce Arap Baharı ayaklanmalarından bu yana muhalifleri ezme kampanyasında Suriye hükümetinin sesli bir destekçisi oldu.

Esed aleyhine açılan dava, temel insan hakları korumasının uygulanmasını içeren uluslararası davalarla da ilgilenen, çatışma odaklı bir uluslararası adalet hukuk firması olan Guernica 37 tarafından açıldı. Örgüt yaptığı açıklamada, bunun üst düzey siyasi yetkilileri eylemlerinden sorumlu tutmanın önemli bir adımı olduğunu ifade etti. Guernica 37, web sitesinde yaptığı açıklamada, amaçlarının bağımsız ve tarafsız bir yasal süreç yoluyla kendi vatandaşlarının eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmesini sağlamak olduğunu belirtti. Guernica 37’nin kurucusu Toby Cadman, Suriyeli First Lady’nin suçlara iştirak ettiğinin, iddia edildiğini ifade etti. Askerlerle buluşmak, basın açıklamaları yapmak, ordunun yarım milyon ölümle sonuçlanan davranışını yüceltmek ve kimyasal ve diğer yasaklı silah türlerini kullanmakla suçlanıyor. Cadman, bunun sadece başkanın karısı olmadığını, aktif olarak kampanya yürüttüğünü ve bu suçlara aktif olarak katıldığını ve bu nedenle adaletle yüzleşmesi gerektiğini vurguladı. Guernica 37, vatandaşlığının elinden alınmasına neden olabilir, ancak elbette bunun olmasını istemiyoruz, yargılanmasını istiyoruz, ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.