islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5304
EURO
34,8798
ALTIN
2.441,91
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

EY DİYANET! SANA NE MİLLİ TAKIMIN ÜRYANLIĞI VE LEZBİYENLİĞİNDEN

EY DİYANET! SANA NE MİLLİ TAKIMIN ÜRYANLIĞI VE LEZBİYENLİĞİNDEN
8 Eylül 2023 09:55
A+
A-

 

Gazete Duvarın hazırladığı ve Odatv’nin de ondan alarak gündeme taşıdığı 06 Eylül 2023  tarihli olayın haber özeti şöyle:

Zonguldak Merkez Ulu Cami’de öğle namazı öncesinde vaaz veren İl Vaizi Ali Koblay, Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının kıyafetlerinin ‘dinen sakıncalı’ olduğunu savundu. Vaiz Koblay’ın “Zafere giden yolda her şey mübah değildir” sözlerine cemaatten tepki gösterildi. Vaiz Ali Koblay’a tepki gösterenlerden Ekrem Güllüdağ, “Siz Kuran kurslarında erkek çocuklara tecavüz edilirken burada konuştunuz mu da Voleybol Milli Takımı hakkında konuşuyorsunuz” dedi. Cemaatten bir başka kişi de “Neymiş sakıncalı olan hocam açıkla da bilelim” ifadelerini kullandı.

Cemaatten bazı kişilerin araya girmesi sonucu yatıştırılan tartışmanın ardından vaizin sözlerine tepki gösterenlerden bazıları öğle namazını kılmadan camiyi terk ederken, Vaiz Ali Koblay ise “Tamam tamam” diyerek namaza geçti.”

Gerçi haberi hazırlayan ve yayan kaynaklar hakkında güvenimiz yoksa da olay bize hiç de yabancı gelmedi. Bu gibi olaylar yer yer camilerde görüldüğü ve de görülebileceğinden haddini aşmaması için Diyanet’i uyaralım istiyoruz.

VARLIĞI YOKLUĞUNDAN İYİ DİYANETİMİZ VE ŞERİATSİZ İSLAM

EY DİYANET! Yaşadığımız şartlarda varlığın yokluğuna tercih edilebilir ise de haddini aşma, mensuplarına hakim ol. Odatv’lerin seni İslami bir kurum olarak görmelerine ve İslam’a saldırmalarına sebebiyet verme.

Sen meşruiyetini laik bir devletin laik Anayasasından alan bir teşkilatsın. Ana görevin İslam’ın toplumsal hayata yön veren yasalarını dışlayarak   şeriatsiz bir İslam sunmaktır. Tek tip hutbeyle bu görevini de yapıyorsun.

“Gerçeğin kendisi değil de niçin dile getirilmesi yadırganır” anlayamasak da soralım:

Seküler hukuk ve yaşam düzeninin Allah’a ortak koşma olarak bağışlanmayacak azım bir günah olduğunu açıkladığın oldu mu?

Milyonlarca kızlarımız ve kadınlarımız,-dizilerden, görsel ve sosyal medyadan ve de karma eğitimden aldıkları örnekler çizgisinde – minilerini de minileştirip  göbek çukurlarını teşhiri doğallaştırırken İslam’ın tesettür kurallarını  -cılız da olsa- bir öğretme çabanız oldu mu?   

AB önünde eşcinselliğe zımnen onay verilirken, malum gösteriler sokaklara taşar pankartlarda  propagandaya dönüşürken   ve lezbiyenlik voleybol milli takımımıza tırmanırken yasaklayıcı Kuran ayetleri önünde ürperip  utandığınız ve eşcinselliği bir hutbe ile olsun gündeme taşıdığınız oldu mu?

Daha nice genel ve özel örnekler çizgisinde  sorular yöneltilebilir de …geçelim.

E Y DİYANET! İşte böyle laikliğe bağlılığınızı kanıtlayıp görevinizi yaparak İslam’a duyarsız olun. Laikliğin erdemlerini kavrayamayan gafil ! vaizlerinizi anında tecziye edin.

Bakınız, isim vererek eleştiri yapmıyor, vicdanı sızlayan görevlileriniz olduğunu bildiğimiz için de kardeşlik sınırlarını koruyoruz.

Ha…şimdi suçlu iken güçlü çıkmaya çalışarak  sakın ha bize kızıp mırıldanmaya kalkışmayın. Üstelik bize dua edin. Bizim söylediklerimizi, “şecaattin arzederken sirkatin söyleyen” merd-i kıbtı  gibi bazı müftülerimiz de zaten söylüyor. Ehl-i Kitabın Rabbanileri ve Ahbarı gibi manen bitiklere dönüşmediysek buyurun aracısız okuyalım:

ANAYASA’NIN 136. MADDESİ VE LAİKLİK İLKESİ

(Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, vaiz Ali Koblay’ın sözlerinin maksadını aştığını belirterek, “Kendisiyle görüşüp ikaz ettim. Çok üzgün olduğunu söyledi. Her kim olursa olsun ötekileştiren ifadeler kullanması doğru değil. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Anayasa’nın 136’ncı maddesinde de belirtildiği gibi laiklik çerçevesinde her türlü siyasi düşünce dışında kalmak zorundayız. Milletimizin gururu olmuş, milli sporcularımız hakkında yani hedef gösterilerek böyle bir konuşma yapılması kabul edilmez. Tecrübeli bir vaiz olan arkadaşımız da genel ifadeler kullanıldığını söyledi. Bugün vaiz arkadaşlarımla bir toplantı yaparak bu tür konularda daha hassas olmalarını söyledim” dedi.

ALLAH,  Müslümanları, Diyanet  İslam’ından ve müftülerinden korusun.

ALİ RIZA DEMİRCAN

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.