islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4635
EURO
34,8297
ALTIN
2.424,59
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Facebook QAnon’u Tamamen Yasaklıyor

Facebook QAnon’u Tamamen Yasaklıyor

Mirat Haber Ajansı

Facebook, bu sabah itibariyle QAnon komplo teorisi hareketini tehlikeli olarak sınıflandırarak Facebook gruplarını, sayfalarını ve Instagram hesaplarını kaldırmaya başladı. Bu adım, QAnon gruplarının üçte birini şiddeti teşvik ettikleri için yasaklayan Ağustos ayındaki kararın daha da ileri götürülmüş hali. Şirket bir blog gönderisinde, Facebook personeli artık kullanıcı raporlarına güvenmek yerine QAnon’a diğer aşırılık yanlısı organlar gibi davranacak, grupları ve sayfaları arayıp bulup silecek.

Ağustos kısıtlamalarından bu yana, bazı QAnon grupları üyeler ekledi ve diğerleri tespit edilmekten kaçınmak için kodlanmış dil kullandı, örneğin Q yerine “küu” yazıldı. Bu arada Facebook ve başka yerlerdeki araştırmacılara göre, taraftarlar kendilerini çocukları kurtarma grupları gibi, güvenlik ve koronavirüs nedeniyle toplantılarda kısıtlamaları eleştiren hak grupları gibi diğer gruplara entegre etmeye çalıştılar. Araştırmacılar, son QAnon gönderilerinin oylama ve COVID-19 hakkında yanlış bilgiler yaydığını söyledi, hatta Başkan Donald Trump’ın gizli tutuklamaları düzenlemek için COVID-19 teşhisini uydurduğunu iddia etti. FBI tarafından potansiyel bir yerel terörizm kaynağı olarak sınıflandırılan QAnon, Trump yönetiminden biri olduğunu iddia eden “Q” lakaplı isimsiz bir internet hesabı tarafından yönlendiriliyor. Temel, saçma sapan iddia, Trump’ın, önde gelen Demokratları ve Hollywood elitini içeren devasa bir pedofil çemberine gizlice baskı uyguladığı yönünde. Bununla birlikte, Trump yönetimi altındaki tutuklamalarda herhangi bir artış olmadı ve grubun aktardığı hayali şeytani ritüeller, yüzyıllardır var olan anlatımlar. Trump, QAnon grubunu vatansever olarak övdü ve bir düzineden fazla Cumhuriyetçi kongre adayı da grubu destekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.