islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5606
EURO
34,8895
ALTIN
2.434,16
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Facebook saldırı kampanyasının arkasındaki ‘Filistinli casusları’ açıkladı

Facebook, Filistin istihbaratı tarafından yürütülen uzun süredir devam eden bir siber casusluk kampanyasını bozduğunu duyurdu.

Facebook saldırı kampanyasının arkasındaki ‘Filistinli casusları’ açıkladı

Facebook, Filistin istihbaratı tarafından yürütülen uzun süredir devam eden bir siber casusluk kampanyasını bozduğunu duyurdu.

Mirat Haber Ajansı

Facebook, Filistin istihbaratı tarafından yürütülen uzun süredir devam eden bir siber casusluk kampanyasını bozduğunu duyurdu. Facebook, kampanyada gazeteci olarak poz veren casusların yer aldığını ve insan hakları hikayeleri göndermek için bubi tuzaklı uygulamaların yerleştirildiğini iddia ediyor. Dün yayınlanan bir raporda Facebook, . Suriye’deki ve Ortadoğu’daki diğer gruplar gibi Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas’a sadık olan Filistin Önleyici Güvenlik Servisi’nin (PSS) siber kanadını Filistinli muhabirleri, aktivistleri ve muhalifleri hedef alan ilkel hackleme operasyonları yürütmekle suçladı.

PSS sözcüsü Ikrimah Thabet, Facebook’un suçlamalarını reddederek, medyaya saygı duyduklarını ve işin kanun ve düzene göre işlerini yöneten yasalar çerçevesinde yapıldığını ifade etti. Thabet, PSS’nin özgürlüklere, mahremiyete ve bilginin gizliliğine saygı duyduğunu vurguladı. Servisin gazeteciler ve Filistin Gazeteciler Sendikası ile iyi ilişkileri olduğunu belirtti. Facebook’un siber casusluk soruşturmaları başkanı Mike Dvilyanski, PSS, son altı ayda faaliyetlerini yoğunlaştırmıştı. Dvilyanski, Facebook’un örgütün toplamda yaklaşık 800 kişiyi hedeflemek için yaklaşık 300 sahte veya güvenliği ihlal edilmiş hesap kullandığını belitti.

Hedeflerin hiçbiri ismen tanımlanmadı. Facebook, platformu aracılığıyla ilgili kullanıcılara bireysel uyarılar verdiğini ve sahte hesapları kaldırdığını açıkladı. İnternette kötü niyetli faaliyetlere atıfta bulunmak herkesin bildiği gibi aldatıcıdır, ancak Dvilyanski, dünyanın en büyük sosyal ağının bu etkinlik kümesini PSS’ye bağlayan çok sayıda veri noktasına sahip olduğunu ve bu atıfta güvenlerinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Facebook ayrıca, genellikle Kurak- Engerek olarak adlandırılan farklı bir bilgisayar korsanlığı grubuna bağlı uzun süredir devam eden başka bir kampanyaya karşı önlem aldığını açıkladı. Grubun arkasında kimin olduğunu söylemedi. Facebook, Arid Viper’ın sahte Facebook ve Instagram hesaplarını ve yüzden fazla kötü amaçlı web sitesini işlettiğini ve iOS gözetim yazılımına genişlediğini belirtti. Hedefler arasında Filistin hükümet yetkilileri ve güvenlik güçleri de vardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.