islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2747
EURO
34,7012
ALTIN
2.411,78
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

FAİZDEN ALDIKLARINIZ DA ZEKÂTTAN VERMEDİKLERİNİZ DE ÇALDIKLARINIZDIR

FAİZDEN ALDIKLARINIZ DA ZEKÂTTAN VERMEDİKLERİNİZ DE ÇALDIKLARINIZDIR
13 Nisan 2024 11:00
A+
A-

Haber siteleri arasında dolaşırken göz attığımız yazılar ve haberler  arasında dikkatlerimizi çeken başlıklar veya  ara başlıklar olur. Bunlardan bazıları bizi derinden etkiler. Bunlardan biri de şu ara başlık olmuştur.

“Sahip olduğunuz servet bizden çaldıklarınızdır.”

Başlığın amacı açık. Kullanan zihniyet belli ama hakikat hakikattir. Mühim olan da bizde yaptırdığı çağrışımdır.

ASIL BELA LAİK KAPİTALİST VE KEMALİST  SİSTEM

Bu ifadeyi kullananlar eksik bir anlayış ve kavrayışla yalnızca sömürücü şahısları kast ediyor. Oysaki içinde bulunduğumuz “Laik Kapitalist ve Kemalist “ sistem haramları helalleştirerek  insanları çalmaya yöneltiyor. Üstelik çalma meşrulaştırılarak devlet güvencesinde yapılıyor-yaptırılıyor.

İSLAMİ BAKIŞ

İslam’dan hareketle misaller verelim:

a.) 51 Banka 12500 şube ve 200 000 personel ile Bankacılık Ülkemizde ana çalma yoludur.

Başta kaydi para oluşturma olmak üzere kullanılan örtülü yöntemlerle milyarlar değil trilyonlar çalınıyor. Şimdilerde yüzde atmışa varan mevduat faizleriyle bütün bir millet faizin zalimi ve mazlumu oldu ve sistem savunucusu edildi.

b.) Resmi türleriyle kumar meşru. Milletimizin baş belası olmuş alkolü içkilerin üretimi ve pazarlaması mubah. Evliler için bile zina yasal. Yazılı ve görsel medyada erotik yayınlar ve kavatlık helal.

Bütün bu alanlarda kazanılanlar da bizim inançlarımıza göre toplumdan çalımadır.

c.) Rüşvet, karaborsa, ihale ve kredi yolsuzlukların hepsi de çalma.

d.) Yukarıda üç madde halinde sayılanları geçtik, Allah’ın zenginlerin malında Hak olarak belirlediği zekâtı vermemek veya gereğince vermemek de toplumdan çalmaktır.

ÇALMA AYIPTI, GÜNAHTI, CEHENEM’Dİ

Çalma ayıptı, günahtı, Cehennem idi. Laik Kapitalist ve Kemalist sistem bütün bunları haram olmaktan çıkardı. Artık  haramlar-zulümler-namuzsuzluklar Devlet güvencesinde yapılıyor.

Sömürü üzerine kurulu ruhumuza yabancı sistem Diyanet’i bile dilsiz şeytanlaştırdı. Ümidimiz ve geleceğimiz olan İmam Hatip nesli de artık düzene alkış tutan seyirci edildi.

ALLAH’IN BİZE İHTİYACI  YOK

Allah’ın kullarını İslam’a yönelmesine ihtiyacı yok. Herkes inancı ve amelinin dünyada karşılığını bulacak. Ahirete gelince, oda önümüzde ve sanılan aksine çok yakın. Okuyalım:

“DÜNYA HAYATINI ve onun görkemini, zenginliğini isteyenlere gelince, onlara bu hayatta yapıp-ettiklerinin karşılığını tam olarak ödeyeceğiz ve onlar da hak ettiklerinden asla yoksun bırakılmayacaklar:

İşte bunlar, ahirette paylarına ateşten başka bir şey düşmeyecek  kimselerdir- çünkü onların bu dünyada yapıp-ettikleri hep boşa gidecektir; yapıp-ettikleri zaten değersizdi.” (Hûd 11/15-16)

ALİ RIZA DEMİRCAN

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.