islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3609
EURO
34,6755
ALTIN
2.408,97
BIST
10.094,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

KATİL İSRAİL’DEN İTİRAF: HEDEFLERE TAM ULAŞAMADIK

KATİL İSRAİL’DEN İTİRAF: HEDEFLERE TAM ULAŞAMADIK
13 Nisan 2024 11:00
A+
A-

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze Şeridi’nde 6 aydır süren saldırılara dair basın toplantısı düzenledi. Halevi, “Gazze’deki savaş devam ediyor ve durmaktan çok uzağız, çünkü hedeflere ulaşamadık” ifadelerini kullandı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar hakkında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Halevi, IDF’nin savaşın 6. ayında olduğunu, ayrıca ateşkes durumundan savaşa dönüş planlarını bildiklerini belirtti. Esirlerin geri alınmasının öncelikli hedef olduğunu vurguladı. “Gazze’deki savaş devam ediyor, duracak gibi değiliz” diyen Halevi, üst düzey Hamas yetkililerini er yada geç bulacaklarını ifade etti.

Halevi, Gazze Şeridi’ne insani yardımın devam ettiğini belirtti. Hamas’ın insani kriz yaratmaya çalıştığını, aynı zamanda yardımın kontrolünü alıp dağıtımını engellediğini söyledi. “Hamas’ın bölgeye dönüşünü ve kontrolü ele geçirmesini engellemeliyiz” dedi. Halevi, bölgeye istikrar getirmek için Hamas’ın askeri ve yönetimsel yeteneklerini sınırlama çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Halevi, Gazze’deki esirler için operasyonların süreceğini vurguladı. “Tüm esirleri en kısa sürede geri getirmek için çalışacağız” dedi. Esir anlaşması müzakereleri üzerinde durdu. IDF’in İsrail devletinin evlatlarının dönüşü için gerekli bedeli ödeyeceğini belirtti. Onlara karşı ahlaki bir görevimiz var ve IDF zor bir bedele bile nasıl dayanacağını bilir. Biz zor bedelleri de göze alırız” ifadesini kullandı.

General Herzi Halevi, Gazze’deki savaşın başlangıcından bu yana İsrail’in belirlediği hedeflere tam olarak ulaşamadığını belirtti. Savaşın uzun süreceğinin farkında olduklarını ifade eden Halevi, önemli başarılar elde edilse de, rehinelerin evlerine dönüşü, sakinlerin güvenle evlerine geri dönmesi ve Hamas’ın Gazze Şeridi’nden tasfiye edilmesi gibi ana hedeflere henüz ulaşılamadığını dile getirdi. Halevi, savaşın sorumluluk ve kararlılıkla yürütüldüğünü, bazı hedeflerin zaman alacağını ve bu hedeflere ulaşıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Rehinelerin iadesinin önemli ve acil bir konu olduğunu, ancak bu sürecin diğer hedeflerden farklı bir zamanlamaya sahip olduğunu ifade etti.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.