islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

FAİZE YÖNELTİP BANKALARI DESTEKLEMEKTEN USANMADINIZ MI?

FAİZE YÖNELTİP BANKALARI DESTEKLEMEKTEN USANMADINIZ MI?
31 Ağustos 2023 10:00
A+
A-

Bu iktidarı muhalefet düşüremedi ama faiz karşıtlığı söylemi  altında yürütülen faizcilik götürecek?

Haberi okuyalım:

“Konut kredilerinde yeni dönem başladı. BDDK, ikinci konutunu alacaklar için kredilere sınırlama getirdi. Bundan sonra tapusu olan tüketici, yeni bir ev daha isterse, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi çekebilecek. Hedef, yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması. Bu amaçla ilk evini alacaklar için yeni bir kampanya da bekleniyor.”

EV ASLÎ İHTİYAÇTIR

Ev aslî bir ihtiyaçtır, sığınaktır, dokunulamaz ve sahibinden izinsiz girilemez kutsal mekândır. Her yetişkin insan için gereklidir.

Yönetimlerin ve Müslüman halkın bu ihtiyacı karşılamak için seferber olmaları gerekir.

EV İÇİN BORÇ YAPILABİLİR  VE  ZEKÂT ALINABİLİR

İslam, borçlanmaya sıcak bakmaz. Tatil için, eşya değiştirmek için, tantanalı düğün yapmak veya lüks konut ve marka araba almak için borçlanmak caiz değildir. Ama ilk evimizi alıp bu ana ihtiyacımızı karşılayabilmek için borçlanılabilir. Zekât yardımı da alınabilir.

Müslümanların en yakınlarından başlayarak zekatlarını ilk evlerini edineceklere doğrudan veya bu amaç için kurulacak güvenir kurumlara vermeleri en doğru ve sevaplı yoldur.

Bunun için  ZEKAT  sandığı da kurulabilir. Kurulmalıdır da.

Güven veren bir yönetimin oluşturulması halinde ilk zekât bağışının söz aldığımız bazı okuyucularımızla birlikte Mirat Haber olarak biz de verebileceğimizi ilan ediyoruz.

YETKİLİLER BANKALARIN ORTAĞI MIDIR?

Ama oda ne! Düşünülen yine vatandaşı faize mahkum etmek, sömürtmek üzere bankalara yönlendirmek midir?

Yahu! Allah aşkına yetkililerimiz bu milleti faize yönlendirmekten ötürü Allah’tan korkmaz mı, yoksa bu bankaların ortağı mıyız?

NİÇİN YENİ BİR MODEL GELİŞTİRİLEMEZ?

TOGG için bir model geliştirmediniz mi?

Sonuçta bir belaya dönüşse de bankaları abad ve halkı berbat eden KKM’ını anında oluşturmadık mı?

Niye konut edinmek için  de bir model geliştirmezsiniz? Mesela başta Diyanet vakfı olmak üzere faizsiz ortaklıkla ev edindiren ilgili kuruluşlar bir araya bir getirilemez mi, halkımız da bu kuruluşa ortak edilemez mi?

ARD

 

BU İKTİDARI    MUHALEFET DÜŞÜREMEDİ    AMA FAİZ KARŞITLIĞI SÖYLEMİ   ALTINDA  YÜRÜTÜLEN     FAİZCİLİK GÖTÜRECEK?

ETİKETLER: Faiz, iktidar, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.