islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ABD Başkanı Biden: Refah’ın İşgali Hata Olur!

ABD Başkanı Biden: Refah’ın İşgali Hata Olur!
19 Mart 2024 14:13
A+
A-

ABD Başkanı Biden: Refah’ın İşgali Hata Olur!

Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Refah’taki İşgal Girişiminin Hata Olacağını İletti

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yaptığı telefon görüşmesinde, Refah’ta herhangi bir kara operasyonu ve işgal girişiminin hata olacağını vurguladı. İki lider arasındaki görüşme, Gazze’deki son durumu ve bölgedeki krizi çözmeye yönelik alınacak adımları ele almak amacıyla gerçekleşti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray’da düzenlediği basın brifinginde görüşmenin detaylarını paylaştı. Sullivan, Biden ile Netanyahu’nun görüşmesinde, Refah kentindeki potansiyel bir kara operasyonunun insani krizi derinleştirebileceği ve daha fazla masum sivilin ölümüne yol açabileceği konusunda anlaştığını belirtti. Biden’ın, İsrail’in güvenliğine sıkı sıkıya bağlı olduklarını söyledi. Ancak Refah’a yönelik kapsamlı bir işgal girişiminin istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini ifade ettiği kaydedildi.

Sullivan, Biden’ın Netanyahu’ya alternatif planlar konusunda da bilgi verdiğini açıkladı. Bu planlar arasında Hamas’ın asli unsurlarının hedef alınması ve bölgede çatışma riskinin azaltılması için alternatif yaklaşımların bulunduğunu söyledi. Biden’ın, İsrail Başbakanı’na, Refah’taki durumun hassaslığına dikkat çekerek, sivil kayıpların önlenmesi için daha dikkatli ve insani bir yaklaşım benimsemeye davet ettiği ifade edildi.

Sullivan, görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiğini ve tansiyonun yükselmediğini belirtti. İki lider arasındaki diyalogun krizin çözümüne yönelik adımların atılmasında önemli bir rol oynayabileceği değerlendiriliyor. Bu gelişmeler, bölgedeki gerginliğin azaltılması ve insani krizin çözümü için umut vadeden bir adım olarak yorumlanıyor.

HABER YORUM

Elin gavuru öyle bir algı yapıyor ki, karşısında şaşırıp kalıyorsunuz. Ve hatta çoğu zaman şaşırmanıza bile gerek kalmıyor. Çünkü yapılan algı, sizin beyninizin arkasına o kadar profesyonelce atılıyor ki, siz farkına bile varamadan doğruyu eğri, eğriyi doğru görmeye başlıyorsunuz.

Mesela  Sullivan’ın açıklamalarına bakalım… Ne demiş?

“Hamas’ın asli unsurlarının hedef alınması ve bölgede çatışma riskinin azaltılması için…”

“Pardon!”

Orada çatışma veya savaş yok ki! Zira İsrail’in Siyonist askerlerinde savaşacak gö(z)….. pardon cesaret yok! Onlar ancak ve ancak sivil halka silahla saldırmayı, hastaneleri silah zoruyla tahliye edip bebekleri ölüme terk etmeyi bilirler. Ancak, mezarlıkları talan etmeyi, mezarlıklardan ceset çalmayı bilirler. Onlar ancak, silahsız insanları ablukaya alıp, insanları orada aç ve susuz ölmeye terk ederler. Onların tek yapamadığı şey, Hamas’ın karşısına çıkıp mertçe savaşmaktır. Bilmezler onlar, öyle erkekliği mertliği… Tek hünerleri(!) silahsız masum insanları, şerefsizce ve haince katletmektir.

Daha önceki bir yazımda da söylemiştim. Rabbim benim canımı, İsrail’in Siyonist korkak askerleri ile kahraman Mehmetçiğimizin karşı karşıya geldiğini görmeden almasın…

miratyoutube

MİRATHABER.COM

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.