islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5246
EURO
34,7847
ALTIN
2.440,94
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

FAKİRLEŞTİRİLİRKEN BİLE ALKIŞ TUTAN MİLLETE OH OLSUN

FAKİRLEŞTİRİLİRKEN BİLE ALKIŞ TUTAN MİLLETE OH OLSUN
7 Eylül 2023 10:00
A+
A-

 

Önce haberimizi okuyalım:

{ Yabancı kuralında Süper Lig kulüplerinin sayının serbest bırakılmasını istediğini dile getiren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Süper Lig kulüplerinin son 3 yılda yabancı oyuncu transferine harcadığı para 1 milyar dolar. Ama başarı yok,” dedi.}

LEĞİV’DEN/FAYDASIZ İŞLERDEN KAÇINMAK

Yüce Kitabımız Kur’ân’da  en yüksek  Cennet  olan Firdevs’e gireceklerin vasıfları beyan edilirken iç huzuru ile namaz kılmak , zekat verici güce ulaşmak için çalışmak, sözlere ve sözleşmeler bağlı kalmak gibi LEĞİV’den kaçınır olmak niteliği de  açıklanır. (Müminûn 23/ 1-12)

LEĞİV NEDİR?

LEĞİV dünya ve âhirete faydalı olmayan söz, davranış, iş ve ilişkidir ve Kur’ân’da LEĞİV yapanlara dolaylı olarak CAHİL denir. (Kasas 28/55)

CAHİL, akılsız başın sahibi olarak da tanımlanır.

Ecdadımız “akılsız başın cezasını ayaklar çeker” der ama bu açıklama geçmişte kalmıştır. Şimdilerde akılsız yönetici başların cezasını fakir millet çekiyor. Hem de ne çekiş!

Leğiv’e pek çok örnek verilebilir ama tam ve yaygın karşılığı  sigara ve futbol olsa gerektir.

Biz futbolu konu edinelim ve faydasızları görelim:

Gazetelerde dolu dolu sayfalar, televizyonlarda bitmez tükenmez  programlar,  yüzbinlerce eş-dost meçlisinde boş boş  konuşmalar, on binlerle  doldurulan stadyumlar, boşa harcanan toplumsal heyecanlar, Ülkemizin  ana problemlerini düşünemez milyonlar, ekran başında hop oturup kalkanlar, meczup dervişler gibi slogancı fanatikler ve  oyuncu transferlerine verilen milyarlar.

AKILSIZ BAŞ SAHİBİ CAHİLLER

Evet LEĞİV’le yoğrulan  akılsız başların cezasını yalnızca kulüp yöneticilerinin  ayakları çekmiyor, sorgulama yeteneğini yitirmiş fakir milletimiz çekiyor.

Örneğin son üç yılda transfer harcanan bir milyar doları yani yirmi yedi milyarı, kim ödedi veya kimler ödeyecek?

Hiç şüphemiz olmasını ödeyeceği dolaylı vergiler ve pahalıya alacağı faiz bindirilmiş  mallarla millet ödeyecek.

Kapitalizmin çömezleri olan akıl tutulmalı  gafil pop iktisatçılar,  sömürüleri örtme görevlisi oldukları için vergiyi de, faizi de, eğlence ve sportif harcamaları da milletin ödediğini bilmez ve bildirip halkı uyarmazlar.

İslam ile seküler laik yaşam arasında gidip gelen ve Allah’ı ve yasalarını unuttukları ölçüde Allah’ın de kendilerine öz canlarını unutturup LEĞİV’lere düşürdüğü için kendisine atılan kazıkları bile alkışlarla karşılayan LAĞİVCİ millet için ne dense yeridir. (Haşr 59/19)

OH OLSUN.

Peki çıkış yolu yok mu? Elbette var. Dinleyelim:

“Ey iman edenler! Allah’a ve Resûlü Muhammed’e itaat edin, işittiğiniz halde Allah’tan ve yasalarından yüz çevirmeyin.
Dinleyip işitmedikleri halde işittik diyenler gibi kafa sallayanlardan olmayın.
Şüphesiz Allah katında canlıların en şerlisi, bir türlü aklını başına alamayan, gerçekleri dinlemez sağırlar, dile getirmez dilsizlerdir.” (Enfal 8/20-23)

Ali Rıza Demircan

 

Yorumlar
  1. Recep şişman dedi ki:

    Hocam çok haklısınız,millet devleti devlet milleti oyalayıp gidiyor,Allah’ım ömrümü sana versin bu milletin uyanışına vesile olasınız başta ben, çok haklı bir mevzu.