islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Fas, yakın zamanda yaşanan ihlaller nedeniyle 1,5 milyondan fazla kişiyi tutukladı

Pazartesi günü İçişleri Bakan Yardımcısı Noureddin Boutayeb’e göre, Fas güvenlik servisleri geçen yıl Temmuz ile bu yıl 22 Nisan arasında COVID-19 önleyici tedbirleri ihlal ettikleri için 1,5 milyondan fazla kişiyi tutukladı.

Fas, yakın zamanda yaşanan ihlaller nedeniyle 1,5 milyondan fazla kişiyi tutukladı
Mirat Haber Ajansı

Pazartesi günü İçişleri Bakan Yardımcısı Noureddin Boutayeb’e göre, Fas güvenlik servisleri geçen yıl Temmuz ile bu yıl 22 Nisan arasında COVID-19 önleyici tedbirleri ihlal ettikleri için 1,5 milyondan fazla kişiyi tutukladı. Temsilciler Meclisinde yapılan bir oturumda konuşan yetkili, bu rakamların dokuz aylık süre boyunca her gün 5.700’den fazla kişinin tutuklandığını açıkladı. Boutayeb, bu sayı büyük görünse de, ülkenin korona virüs salgınıyla mücadele ve vatandaşları koruma programına kolluk kuvvetlerinden sorumlu tüm yetkililerin büyük katılımını gösterdiğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Main

Bununla birlikte, Boutayeb’in geçtiğimiz Mart ayında başlatılan olağanüstü halin COVID-19’un yayılmasını kontrol etmeye önemli ölçüde katkıda bulunduğuna inanılıyor. Krallığın en son korona virüs istatistikleri, 496.031 iyileşme ve 9.005 ölüm dahil olmak üzere 509.972 doğrulanmış vakada duruyor. Fas’ın olağanüstü haline rağmen, başkent Rabat’taki yerel yetkililer bir basın açıklaması yayınlayarak, kısıtlamalara aykırı olarak halkı planlanan çok sayıda protestoya katılmamaları konusunda uyardı. Dün parlamento binası önünde de Filistin yanlısı oturma eylemi haberleri geldi. Fas İsrail’le ilişki kurmuştu. Sağlık çalışanları ve öğretmenlerin protesto çağrılarına karşı daha önce uyarıda bulunan yetkililer, ilk kez benzer basın açıklamaları yayınlamadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.