islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

FBI: Suudlar, Suçluların ABD’den Kaçmasını Sağlıyor

FBI: Suudlar, Suçluların ABD’den Kaçmasını Sağlıyor

Mirat Haber Ajansı

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, Suudi Arabistan’ın ABD’de cinayet ve tecavüz gibi ciddi suçlar işleyen vatandaşlarının yargılanmasını önlemek için ülkeden kaçmalarına yardım ettiğini söyledi.

FBI’dan alınan belgelere göre, Suudi Arabistan, kendi vatandaşlarının uluslararası utanç verecek yargılamalardan kaçması için ABD’deki kovuşturma başlamadan diplomatik destekler ve gizli ilişkilerle kaçmalarına yardımcı oluyor. Belgeler, Riyad’ın eylemlerinin ABD yargı sürecini zayıflattığını belirterek Suudi yetkililerin, ABD hükümeti bu sorunu doğrudan Suudi Arabistan ile ele almadığı sürece, katilleri kaçırma uygulamasına devam edeceği ifade edildi.

Raporlar, ABD’deki Suudi vatandaşlarının adam öldürme veya tecavüz gibi suçlarla suçlandıktan sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğunu gösteriyor. Ancak, FBI belgeleri Suudi yetkililerin ciddi suçlarla suçlanan vatandaşlarına ABD içinden nasıl yardım ettiğini belirtmiyor.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi döneminde ABD Suudi Arabistan ilişkileri güçlendi. Trump birçok nedenden dolayı Suudi krallığına yaklaşmak istiyor çünkü özellikle Riyad İran’a düşman ve İsrail’le dost. Suudi Arabistan ayrıca yüzmilyarlarca doların üzerinde ceğere sahip silah satınalımıyla ABD’nin en büyük silah müşterisi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.