islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Filistin Tarihinin En Büyük Hırsızı Yaser Arafat

Filistin Tarihinin En Büyük Hırsızı Yaser Arafat

Filistin Davası tarihinde önemli bir dönemeç: Yaser Arafat’ın serveti sır perdesini aralıyor. Arafat’ın mirası hakkında şok edici ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor. Tahmini 10 milyar dolarlık mirası, kızı Zahwa Arafat’a kalıyor. Paris’in göz alıcı semtlerinden birinde yaşayan Zahwa, ultra lüks bir yaşam sürdürüyor ve Batı medyasında ilgi odağı haline geliyor.

Ancak bu servetin kaynağı endişe verici. Yaser Arafat’ın Filistin davasını sömürdüğü, El Fetih terör örgütünü kullanarak İsrail politikalarına hizmet ettiği ve BM ile diğer ülkelerden gelen yardımları çaldığı iddia ediliyor. BM ve diğer ülkelerin Filistin halkına yardım için gönderdiği tahmini 10 milyar dolarlık kaynak, Arafat’ın ailesi tarafından savurgan bir şekilde harcanıyor.

Arafat’ın kızı ve karısı, Londra’nın gözde semtlerinden birinde bir sokağın tamamını satın alıyorlar ve Paris’in lüks semtlerinde ihtişamlı bir yaşam sürdürüyorlar. Bu skandal, sosyal medyada büyük yankı uyandırıyor. Hem Müslüman hem de gayrimüslim kullanıcılar, Yaser Arafat’ın bu serveti Filistin Davası için kullanılması gerektiğini dile getiriyorlar. Bu olay, Filistin Davası için önemli bir dönemeç olarak tarihe geçiyor.

Twitter kullanıcılarından Nur dahri Paylaştığı mesajda şunları söyledi:

“Zahoua, Yasser Arafat’ın kızı, tahminen 8 milyar dolarlık bir servetin tek varisi. Landonda ise bir sokağın tamamına sahip.

Paris’teki en prestijli üniversiteden mezun olmuş, aynı şehrin en şık semtinde annesiyle birlikte yaşıyor.

Babasının ( #YasserArafat ) temsil ettiği Filistinliler , yoksulluk ve işsizlikten mustarip. Ama o ve annesi en lüks hayatı Fransa’da geçiriyor, ancak sizden Filistin’i savunmanızı isteyecekler.

Onları asla sokakta yürürken veya Gazze veya Filistin halkını temsil ettiğini görmeyeceksiniz.

Biri onlara hesaplarındaki milyarlarca doların Filistinli mülteciler için olduğunu söylesin.”

Filistin haklarının savunucularından İsrailli Twit kullanıcısı Beth Phillipps ise Arafat’ın hırsızlığı ile ilgili şunları söyledi:

“Başkan Clinton’un Arafat’a verdiği milyarlarca dolar, küçük Arafat’ın ceplerini doldurması için tasarlanmamıştı. Filistinliler kendilerinden çalıyorlar. Bütün dünya izliyor.”

Birçok twit kullanıcısı ise Arafat’ın hırsızlığını lanetliyor. Kullanıcılar çalınan paraların bir an önce Filistin halkına iade edilmesini talep etti.

MiratHaber.com – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.