islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

İSRAİL HASTANEYİ ZORLA BOŞALTARAK BEBEKLERİ ÖLÜME TERKETTİ

İSRAİL HASTANEYİ ZORLA BOŞALTARAK BEBEKLERİ ÖLÜME TERKETTİ
9 Mart 2024 13:00
A+
A-

Filistinli çocuk doktoru Muna Sahvil, yaşadıkları zor durumu anlattı. “Solunum cihazına bağlı bebeklerimizle hastaneden ayrılmaya hazırlanıyorduk. Ancak, askerler hastanenin içine girerek bebekleri bırakmamızı talep ettiler. Ne yazık ki, kimsenin bu bebekleri kurtarmasına izin verilmedi ve onların tahliyesine de müsaade edilmedi.”

Filistinli bir çocuk doktoru, Nasır Hastanesi’nde İsrail’in dehşete düşüren eylemini anlattı. İsrail askerleri, uluslararası bir ekibin bebekleri tahliye edeceğini iddia ederek sağlık personelini hastaneden ayrılmaya zorladı. Doktor, bu olayın son görgü tanığı olarak, Gazze Şeridi’nde yaşananları detaylandırdı.

10 Kasım 2023’te, İsrail ordusu Gazze’nin batısındaki En-Nasır ve Er-Rantisi Hastanelerini kuşatmıştı. Sağlık personelini, hastaneleri terk etmeye zorladı.

Ordunun En-Nasr Mahallesi’nden ayrılmasının ardından, prematüre bölümündeki dehşet ortaya çıkmış, bebeklerin durumunu gösteren şoke edici görüntüler yayımlanmıştı.

İsrail askerleri, hastaneden zorla tahliye ettikleri sağlık personelinin ardından bebekleri ölüme terk etti. Askerler bölgeden ayrıldıktan sonra, yataklarında ölen bebeklerin durumu doğrulandı.

Filistinli çocuk doktoru Muna Sahvil, İsrail güçlerinin En-Nasır Çocuk Hastanesine baskın düzenlediğini anlattı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde çalışan Sahvil, olay günü güçlerin hastaneyi kuşattığını ve sağlık ekiplerini tahliye etmeye zorladığını belirtti. Ayrıca, uluslararası kuruluşlarla bebeklerin güvenli tahliyesi ve başka bir hastaneye nakli için koordinasyon yapıldığını ifade etti.

Sahvil, Solunum cihazına bağlı bebeklerle hastaneden ayrılmaya hazırlandıklarını, ancak İsrail askerlerinin girerek bunu engellediğini belirtti. Sahvil, “Askerler, bebeklerin uluslararası ekip tarafından tahliye edileceğini iddia ederek sağlık ekiplerini hastaneyi terk etmeye zorladı. Ardından hastaneyle iletişim kesildi. Ben ve diğer personel farklı hastanelere dağıldık. Gazze’nin kuzeyinden orta bölgeye taşınmak zorunda kaldık. Sonrasında ben Deyr el-Balah’daki Aksa Şehitleri Hastanesi’nde işe başladım. Haftalar sonra İsrail ordusunun, bebekleri yataklarında ölüme terk ettiğini ve cesetlerini çürümeye mahkum ettiğini görünce gözlerimize inanamadık. İsrail ordusu bebekleri yataklarında ölmeye ve naaşlarını çürümeye bırakmış. Bu durum karşısında şoke olduk. Bebeklere ne yardım edildi ne de tahliye izni verildi.” İfadelerini kullandı.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es- Sevabite, doktorların başlangıçta hastaneyi terk etmek istemediklerini belirtti. “Sebebi, solunum cihazına bağlı çocukların olmasıydı. Çünkü bu çocuklar ayrılırsa hemen ölebilirlerdi. Bu durumu İsrail askerlerine aktardılar, fakat doktorlar silah zoruyla herkesi hastaneden çıkardı. Yirmi gün sonra döndüklerinde, tüm hasta bebeklerin öldüğünü ve cesetlerinin çürüyüp kurtlandığını gördüler.” dedi.

Sevabite, yaşananların uluslararası insancıl hukuka, Cenevre Sözleşmesine ve tüm uluslararası anlaşmalara ters düştüğünü vurguladı. Bu suçların sorumluları olarak İsrail, ABD ve uluslararası toplumu işaret etti.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

ETİKETLER: Filistin, İsrail, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.