islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3612
EURO
34,7842
ALTIN
2.400,49
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

FİLİSTİNLİ YAŞLI KADINA YARDIM ADI ALTINDA İŞKENCE

FİLİSTİNLİ YAŞLI KADINA YARDIM ADI ALTINDA İŞKENCE
16 Şubat 2024 15:25
A+
A-

İsrail “yardım ettik” dedi. Filistinli yaşlı kadın, işkence görmüş halde hastaneye sığındı

İsrail ordusunun 26 Ocak’ta “İsrail güçleri himayesinde ambulansla hastaneye nakledildiği” iddiasıyla paylaştığı görüntüdeki Ümmü Muhammed Mismih isimli Filistinli yaşlı kadını, işkence görmüş ve aç bırakılmış halde buldular.

İsrail ordusunun “yardımcı olduk” dediği Filistinli Ümmü Muhammed Mismih, işkenceyle dolu günler geçirdi. 26 Ocak’ta İsrail’in yayınladığı görüntülerde, İsrail ordusu kadını sağlıkla hastaneye naklettiklerini  söyledi. Ancak gerçek, Mismih’in Han Yunus’ta İsrail askerleri tarafından kaçırıldığı ve işkence gördüğüydü. Yaşadığı zorlukları anlatan yaşlı kadın, sağlık sorunları sebebiyle Gazze Avrupa Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ellerinde derin kelepçe izleri ve yaralar bulunan Mismih, İsrail güçlerinin kendisine yiyecek ve sıcak tutacak bir şey vermediğini belirtti.

Soğukta üşüyerek geçirdiği günlerde, Mismih’in tek isteği özgürlüktü. “Ellerim bağlıyken yiyecek bir şey verilmedi. Üstümü örtecek bir şey de alamadım,” diye anlattı. Filistinli kadın, alıkonulduğu süre zarfında açlık ve darpla mücadele etti. İsrail güçlerinin yardım ettiği iddialarını yalanlayan Mismih, yaşadığı acı günleri detaylı bir şekilde paylaştı. “Dondurucu soğukta ellerim bağlı kaldı. Açlık ve darbeyle günler geçirdim,” dedi. İsrail güçleri tarafından kaç gün alıkonulduğunu net hatırlamayan Mismih, 11 veya 12 gün olabileceğini söyledi.

İsrail Ordu Sözcüsü’nün açıklamalarına karşın, gerçekler Mismih’in anlattıklarıyla örtüşmüyor. İsrail’in iddia ettiği gibi yardım etmek yerine, Mismih’a işkence ettiler ve aç bıraktılar. Bu olay, İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı zulmün bir başka örneğidir. Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı bu acılar, İslami dayanışmanın ve desteklerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir. İnsan hakları ve adaletin savunucusu olarak, bu tür eylemlere karşı sesimizi yükseltmeli ve mazlumların yanında durmalıyız.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

ETİKETLER: İsrail, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.