islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Filistinliler işgal altındaki Batı Şeria’da COVID aşılarına başladı

Filistinliler işgal altındaki Batı Şeria’da COVID aşılarına başladı
Mirat Haber Ajansı

Filistinli yetkililer, Filistinli yetkililerin, İsrail’den 2.000 doz aldıktan sonra işgal altındaki Batı Şeria’da COVID aşılamasına başladığını açıkladı. Moderna aşıları, İsrail tarafından vaat edilen 5.000 aşıdan ilk parti, sağlık çalışanlarını aşılamak için verilecek. Son haftalarda İsrail, Batı Şeria’da ve kuşatılmış Gazze Şeridi’nde İsrail işgali altında yaşayan Filistinlilerin aşılara erişim sağlamalarına yardımcı olmak için Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere artan küresel baskı ile karşı karşıya kaldı. Filistin Sağlık Bakanı Mai al-Kaila, aşının Salı günü başladığını söyleyerek, enklavda ön saflardaki çalışanlara aşılamanın başlayabileceği için Gazaso’ya bir miktar doz gönderileceğini sözlerine ekledi. Gazze, Filistinli grup Hamas tarafından kontrol edilen İsrail ablukasına alınmış bir bölgeden oluşuyor. Filistin televizyonu tarafından dağıtılan bir videoda en yüksek öncelik sağlık personeline, özellikle yoğun bakım ünitelerinde çalışan El Kailasaid’e verildi.

Aşı kampanyasında öncelik İsrail vatandaşının

Filistin Yönetimi daha önce, aralarında Rusya’nın Sputnik V’in yapımcılarının da bulunduğu dört aşı sağlayıcısıyla sözleşme imzaladığını açıklamıştı. Geçen ay, Batı Şeria ve Gazze’deki Filistin nüfusunun yüzde 70’ini kapsayacak kadar aşı temin etmeyi ayarladığını bildirdi. Filistinliler, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) programı aracılığıyla önümüzdeki haftalarda on binlerce doz daha almayı umuyorlar. Ancak Filistinlilerin alacağı 5.000 kovid aşısı, Filistinlilerin ihtiyaç duyduklarının yalnızca bir kısmını kapsamak için yeterli. Sağlık Bakanlığı’na göre, sağlık sektöründe yoğun bakım ünitelerinde ve laboratuvarlarda COVID hastalarıyla ilgilenen 12.000’den fazla ön safta çalışan var ve hepsi acil korumaya ihtiyaç duyuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da ve Gazze Şeridi’nde de beş milyon Filistinli var ve şimdiye kadar bir aşıya erişimleri yoktu. DSÖ, dünyanın en başarılı aşılama kampanyalarından birine liderlik eden İsrail ile işgal altındaki Filistin toprakları arasındaki eşitsizlik konusundaki endişelerini dile getirdi. Hak grupları İsrail’in işgalci bir güç olarak Filistinlileri aşılama yükümlülüğü olduğunu ifade ediyor. İsrail böyle bir sorumluluğu reddediyor ve önceliğinin kendi vatandaşları olduğunu açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.