islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

Gabar’da Petrol Üretiminde Rekor Seviye: Günlük 35 Bin Varil

Gabar’da Petrol Üretiminde Rekor Seviye: Günlük 35 Bin Varil
26 Ocak 2024 13:00
A+
A-

Gabar‘da Petrol Üretiminde Rekor Seviye

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar Dağı’nda günlük petrol üretimini 35 bin varile çıkardı.

Türkiye’nin Enerji Bağımsızlığı Yolunda Önemli Bir Adım

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar Dağı’nda günlük petrol üretimini 35 bin varile çıkardı.

Üretim Kapasitesinde Büyük Artış

Şırnak Gabar Dağı bölgesindeki yeni kuyular, günlük petrol üretimini rekor bir seviyeye taşıdı.

2024 Hedefi: Günlük 100 Bin Varil Petrol

TPAO, 2024 sonuna kadar günlük petrol üretimini 100 bin varile çıkarmayı hedefliyor.


Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), enerji sektöründe önemli bir başarıya imza attı. Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde gerçekleştirilen petrol arama ve üretim faaliyetleri, günlük üretim kapasitesini 35 bin 61 varile yükseltti. Bu rakam, bölgedeki petrol üretimi açısından yeni bir rekor olarak kaydedildi.

TPAO’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gabar’da yeni yılın ilk rekorunu kırdık. Günlük üretim 35 bin 61 varil petrol.” ifadelerine yer verildi. Bu başarı, Türkiye’nin enerji alanındaki bağımsızlık hedeflerine doğru attığı önemli adımlardan biri olarak görülüyor.

Gabar Dağı bölgesindeki petrol üretim faaliyetleri, toplamda tamamıyla 28 kuyuda gerçekleştiriliyor. Yeni açılan kuyular sayesinde üretim kapasitesinde önemli bir artış sağlandı. TPAO’nun bu başarısı, Türkiye’nin enerji kaynaklarına erişimini artırdı. Bu durum dolayısıyla enerji bağımsızlığı yolunda önemli bir kilometre taşı oluşturuyor.

TPAO’nun belirlediği hedefler arasında, 2024 sonuna kadar günlük petrol üretimini 100 bin varile çıkarmak bulunuyor. Bu hedefe ulaşılması durumunda, Türkiye’nin enerji ithalatına olan bağımlılığının azalması öngörülüyor. Ve ayrıca ekonomik açıdan daha güçlü bir konuma gelmesi bekleniyor.

HABER YORUM

Gabar dağında petrol bulunması ve günlük üretimin 35 Bin varile çıkması, kuşkusuz sevindirici bir haber…

Gerek Gabar dağında ki petrol kuyularının gerekse   diğer kuyularımızın, yıllarca terör saldırılarının olduğu bölgelerde olması, sizce de manidar değil mi?

Bir zamanlar PKK terör örgütünün faaliyet gösterdiği bu bölgelerde Petrol kuyularının bulunması, ABD’nin bu terör örgütüne yaptığı yardımların sebebini de açıklıyor aslında…

Aynı 100 yıl önce Musul ile Kerkük’te olduğu gibi…

ABD, birde 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirebilmiş olsaydı, topraklarımızdan fışkıran bu zenginlik, şimdi ABD’nin ve İngiltere’nin kasasına akıyor olacaktı. ABD’nin bir zamanlar bu bölgede açtığı kuyuları, “burada petrol yok” ya da “yeterli rezerv yok” diye kapattığını da düşünürsek, pazılı birleştirebilir, kurgulanan oyunun ne kadar büyük olduğunu görebiliriz.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.