islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2897
EURO
34,7104
ALTIN
2.433,35
BIST
9.995,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Gaziantep’teki Pitbull Dehşeti Sonrası Doktordan Açıklama ve Erdoğan’dan Talimat

Gaziantep’teki Pitbull Dehşeti Sonrası Doktordan Açıklama ve Erdoğan’dan Talimat
24 Aralık 2021 15:03
A+
A-

Gaziantep’te, pitbull cinsi köpeklerin saldırısı sonrası Asiye Ateş’in ağır yaralanmasının ardından tüm Türkiye ayağa kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da belediye başkanlarına çağrı yaparak bu konunun üzerine gidilmesini istedi.

Gaziantep’te, pitbull cinsi köpeklerin saldırısıyla Asiye Ateş’in ağır yaralanmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 3’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“BÖYLE HASARI MESLEK HAYATIMDA GÖRMEDİM”

Asiye Ateş’in tedavi edildiği hastanenin başhekimi Dr. Beyhan Tahmazoğlu açıklamada bulundu. Tahmazoğlu, şunları ifade etti:

Geldiğinde şuuru kapalıydı. Ense kısmına kadar uzanan ısırıklar mevcuttu. Dolayısıyla oralarda, kulak zarı çevresinde ciddi harabiyetler vardı. Tedavisi devam ediyor. Yara bakımları yapılıyor. En çok endişelendiren şey 4-5 gün sonra çıkması beklenen enfeksiyonlar… Ciddi şekilde önlem alıyoruz. Baş ve sağ kulak bölgesinde ciddi manada kemik kırıkları ve darbeler mevcut.
Hayati tehlikesi devam ediyor. Saçında doku kayıpları var. Deri ve kemik doku kayıpları var. Ama şu an önceliği hastanın hayati tehlikesi yüzünde felç olma. Sağ tarafında yüzünde hasar kalıcı olabilir. 7-10 günlük süreç çok önemli. O belirleyecek, ondan sonra konuşabiliriz. Böyle hasarı ben meslek hayatımda görmedim.

Konuya yönelik Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“22 Aralık 2021 tarihinde İlimiz Şahinbey ilçesinde meydana gelen pitbull cinsi iki köpeğin saldırısı sonucu A.A isimli küçük çocuğun ağır yaralanması olayıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 3 şüpheli sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır.”

Pitbull saldırılarının ilk örneği Gaziantep değildi. Daha önce de sonu hastanede biten saldırı olayları meydana gelmişti. Vatandaşlar bu konuya çözüm bulunmasını beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun kökten çözümü için belediye başkanlarına talimatta bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sokak hayvanları meselesi… Maalesef medyada çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici hadiselere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerek. 2019 seçimlerinde yayınladığımız manifestoyu asla akıldan çıkarmamamız gerekiyor. Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Alt yapı ve ulaşım sorunları tamamen çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre yönetilecek. ” açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.