islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

GAZZE KONVOYU YOLA ÇIKTI

GAZZE KONVOYU YOLA ÇIKTI
4 Kasım 2023 10:25
A+
A-

Kana doymayan İsrail‘in Filistin‘deki katliamları devam ederken,  İHH tarafından organize edilen Gazze konvoyu, 250 araçla Adana’daki İncirlik Üssü’ne doğru yola çıktı. Yarın İncirlik’e varacak konvoya, güzergah üzerindeki illerden de katılım olması bekleniyor

Katılımcıların Türk ve Filistin bayraklarıyla süsledikleri araçlarından oluşan “Filistin İçin Özgürlük Konvoyuna”, birçok yabancı aktivist de eşlik ediyor. Gazze’ye destek olmak ve Filistin’in özgürlüğü için oluşturulan 250 araçlık konvoyun, Kocaeli, Ankara ve Konya’da çeşitli etkinlikler düzenledikten sonra yarın Adana’daki İncirlik Üssü’ne ulaşması planlanıyor.

İstanbul Başakşehir’de ki Atatürk Olimpiyat Stadı’nın otoparkında toplanan katılımcılar, İsrail aleyhine sloganlar atarak tepkilerini ortaya koydular.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “eylemlerinin sadece İncirlik Üssü’ne karşı değil dünyadaki tüm Amerikan üslerine yönelik olduğunu” söyledi. Bu üslerde 160 bin asker bulunduğunu aktaran Bülent Yıldırım, “Bu üsler dünyayı sömürmek ve Amerika’nın emperyal gücünü hissettirmek için var olan üslerdir. Aslında biz halkların kardeşliği için bu eylemi yapıyoruz.” diye konuştu.

İHH’nın öncülüğünde gerçekleştirilmekte olan bu eyleme STK’lar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı görüldü.

KONVOYDA AKTİVİSTLER DE VAR

Konvoya, ABD’li eski diplomat ve aktivist Ann Wright ile İngiltere, Norveç, Finlandiya, Kanada gibi ülkelerden gelen aktivistler de destek verdi. ABD’nin Irak’ı işgali nedeniyle görevinden istifa ettiğini anımsatan Ann Wright, “Birkaç defa Gazze’ye gitmeye çalıştım. Kendi ülkem adına üzgünüm İsrail’i desteklediğinden dolayı. Gazze’deki insanlar için korkunç bir saldırı. Amerika’da da tepkiler oldu.” diye konuştu.

Kanada’dan konvoya katılmak için gelen aktivist Wendy Goldsmith, “50 yıldır Kanada’da aktivistlik faaliyetleri gerçekleştiriyorum. Gazze’de yaşanan ablukayı durdurmak için geçmişte gemiler göndermiştik. Yeniden Gazze’ye çıkartılacak filomuzu planlamak için görüşmeler yapıyoruz. Ayrıca burada Filistin için emek verdiğiniz her şeyi desteklemeye geldik. İsrail’in yıllardır Filistin halkına yaptıkları korkunç şeyler, şu an yapılansa tam anlamıyla bir soykırım. Gözler önünde Batı Hükümeti tarafından onaylanarak yapılıyor. Bizim isteğimiz Kanada hükümetinin Filistin’den yana olarak çocukların, kadınların ve sivillerin öldürülmesine karşı durmaları. Ve çıkarabileceğimiz kadar ses çıkarmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.