islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2662
EURO
34,7110
ALTIN
2.401,02
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

GAZZE’DE YIKILMADIK VE HASAR GÖRMEDİK BİNA KALMADI

GAZZE’DE YIKILMADIK VE HASAR GÖRMEDİK BİNA KALMADI
1 Şubat 2024 16:30
A+
A-

BBC’nin yaptığı araştırma, İsrail‘in Gazze’ye saldırılarının ağır sonuçlarını ortaya koydu. 7 Ekim’den itibaren, İsrail Gazze’deki binaların yarısından fazlasına hasar verdi veya yıktı. İsrail, öncesinde Gazzelilere güvenlikleri için güneye gitmelerini önerdi. Ancak, Gazze’nin güneyine yapılan bombardımanlar son haftalarda arttı.

Gazze’de yaşam alanları ve alışveriş caddeleri moloz yığınlarına dönüştü. Bunun yanında eğitim kurumları yıkılırken, tarım arazileri de zarar gördü. Gazze’nin güneyinde, hükümet evsiz kalan binler için çadır kentler kurdu. Birleşmiş Milletler, Gazze nüfusunun %80’inden fazlasının, yaklaşık 1,7 milyon insanın yerinden edildiğini bildirdi. Bu insanların yarısı, Gazze’nin güney ucunda sıkışıp kaldı. BBC’nin analizlerine göre, tarım arazileri de dahil olmak üzere geniş çaplı tahribat var.

Uydu verileri, yıkımın büyüklüğünü detaylı bir şekilde gösteriyor. Gazze Şeridi genelinde 144 ile 175 bin arası bina hasar gördü veya yıkıldı. Bu da binaların %50 ile %61’ini oluşturuyor. Özellikle Han Yunus kenti, saldırılardan en çok etkilenen bölgelerden biri oldu. İsrail burada 38 binden fazla binayı, yani %46’sını, yıktı veya hasar verdi. İki haftalık süreçte, 1500’den fazla bina zarar gördü. Bu durum, Gazze’deki insani krizin boyutunu gözler önüne seriyor. Yıkım, hayatı durma noktasına getirirken, uluslararası toplum dikkatini bu bölgeye çevirdi. Gazze’nin geleceği, yaşanan bu travmanın üstesinden gelinmesiyle şekillenecek.

ACI OLAN ?

Gazze yıkılırken ve çocuklar dahil on binlerce insan öldürülürken Türkiye dahil sözde 57 İslam ve Arp ülkesinden fiili hiçbir atılım yok.

Amerika ve İsrail insanlık sınırlarını aşmış. Yapılabilecek askeri bir müdahale çok çok daha büyük felaketler getirir. Tamam itirazımız yok da, söz söylemenin dışında bazı sınırlı ekonomik atılımlar da mı yapılamaz ve birkaç üs de mi kapatılamaz.

SUÇLUYORUZ AMA

AB’yi suçluyoruz ama kapısında dilencilik yapmaya devam ediyoruz. Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde ve bizim de güneyimizde kuyumuzu kazdığını, Yunanistan’ı aleyhimize hazırladığını yüksek sesle dile dile getiriyoruz ama tehlike ondan gelmeyecekmiş gibi milyarlarca dolarlık uçak alımı için yalvarıyoruz.

Verdiğimiz şu son şehitlerimiz sonrasında gürlediysek de nefesimiz kesilmiş gibi.

Şimdi başımızda bir de oynamakta olduğumuz seçim tiyatrosu var.

Gazze her gün biraz daha ölürken gündemimizden de düştü gibi.

Allahım! Bizde hayat yok. Gazzeliler senin kullarındır. Onları zalimlerin eline bırakma. Sen her türlü sonuç alıcı sebebi halk edebilecek olansın.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: GAZZE, İsrail, Manşet