islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3503
EURO
34,6827
ALTIN
2.393,77
BIST
10.160,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Gazze’deki ölümler Rusya-Ukrayna Savaşı’ndakinin 6 katını aştı

Gazze’deki ölümler Rusya-Ukrayna Savaşı’ndakinin 6 katını aştı
23 Şubat 2024 14:59
A+
A-

Gazze’de çocuk ve kadın ölümleri, Rusya-Ukrayna Savaşı’ndakinin 6 katını aştı

Hamas‘ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından bu yana İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ediyor. UAD’de soykırım suçlamalarıyla karşı karşıya olan İsrail, Gazze Şeridi’ni hedef alıyor. Gazze’deki saldırılarda ölen kadın ve çocuk sayısı, dikkat çekici şekilde yüksek. Rusya-Ukrayna Savaşı’nda kaydedilen kadın ve çocuk ölümlerinin altı katı bir sayıya ulaşıldı. Bu durum, Gazze’de yaşanan trajedinin boyutunu ortaya koyuyor. İki yıldır devam eden Rusya-Ukrayna çatışmasının aksine, Gazze’deki ölüm oranları çok daha yüksek. Bu korkunç istatistik, bölgedeki insanlık dramını gözler önüne seriyor. İsrail, Gazze Şeridi’ni havadan, karadan ve denizden aralıksız bombalıyor. Filistinli yetkililere göre, İsrail 66 bin ton patlayıcı kullandı. Bu, Gazze’deki her kilometrekare için 183 ton patlayıcının atıldığı anlamına geliyor. Saldırılar yüzünden 1,9 milyon Filistinli evini terk etmek zorunda kaldı.

 

 

Gazze’de saatte 5 çocuk ölüyor!

Gazze’de devam eden çatışmalarda, Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarına göre, 7 Ekim’den bu yana 7 bin 28 Filistinlinin öldüğü belirtiliyor. Bu sayının yüzde 40’ından fazlası, yani yaklaşık 3 bin 760’ı, çocuklardan oluşuyor. Bu verilere göre, Gazze’de her saat başı ortalama 5 çocuk yaşamını yitiriyor.

İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Save The Children (Çocukları Kurtarın), son üç haftada Gazze’de öldürülen çocuk sayısının, önceki yıllarda dünya çapındaki çatışmalarda bir yıl içinde öldürülen çocuk sayısından fazla olduğunu açıkladı. Bu, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında kaydedilen çocuk ölüm oranlarının, sadece birkaç hafta içinde Gazze’de aşıldığını gösteriyor. Bu istatistikler, bölgedeki mevcut insani krizin boyutunu ve özellikle çocuklar üzerindeki etkisini vurguluyor. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildiriliyor. İsrail, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapı da tahrip ediyor.

 

 

Özellikle Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek tüketmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

Filistinliler, İsrail’in saldırılarından kaçıyor ve aynı zamanda açlıkla mücadele ediyorlar. Tel Aviv yönetiminin yardım engellemeleri, durumu daha da zorlaştırıyor.

Birleşmiş Milletler, Gazze’deki 2,2 milyon insanın ciddi kıtlık riski altında olduğunu açıkladı. BM’ye göre, Gazze’de çok sayıda kişi yüksek seviyede açlıkla karşı karşıya.

BM’nin Dünya Gıda Programı, güvenli dağıtım sağlanana kadar Gazze’nin kuzeyine yardımı askıya aldı. UNRWA ise, İsrail’in eylemlerinin Gazze’de bir insanlık felaketine yol açtığını belirtti.

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat 2022’de “Ukrayna’da özel askeri operasyon” ilan etti. O tarihten bu yana, BM verilerine göre, 9 bin 806 sivil öldü, 17 bin 962 sivil yaralandı.

620 gün sonra, Ukrayna’da BM İnsan Hakları İzleme Misyonu, 579’u çocuk ve 2 bin 992’si kadın olmak üzere 10 bin 378 sivilin öldüğünü, 19 bin 632 sivilin yaralandığını raporladı.

İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırılarda öldürülen kadın ve çocuk sayısı, iki yıllık Rusya-Ukrayna Savaşı boyunca ölen kadın ve çocuklardan altı kat daha fazla.

Gazze’de insanlar güvenli bir sığınak bulmakta zorlanıyor. Rusya-Ukrayna Savaşı başladığında, milyonlarca Ukraynalı, saldırılar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Batılı liderler, Rusya’nın Ukrayna’daki sivillere yönelik saldırılarını defalarca kınadı ve yaptırımlarla cezalandırdı. Bu süreçte, Rusya, ayrım gözetmeksizin sivilleri öldürmekle suçlandı. Öte yandan, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanları sivilleri hedef aldı. Ancak, ABD başta olmak üzere batılı ülkeler, İsrail’in Gazze Şeridi’nde sivilleri katletmesini görmezden geldi.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

ETİKETLER: HAMAS, Manşet