islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,9974
ALTIN
2.457,47
BIST
9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İngiltere: Azınlık Sağlıkçılar Koronaya Savunmasız

İngiltere: Azınlık Sağlıkçılar Koronaya Savunmasız
22 Nisan 2020 19:10
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İngiltere’de koronavirüsten ölen 50 sağlık çalışanlarının yüzde 70’inin Asya, Afrika ve Orta Doğu dahil olmak üzere azınlıklar, özellikle de Müslüman azınlıklar oldukları bildirildi. Bu endişe verici istatistiklerle ilgili İngiltere hükümeti, İngiliz Tabipler Birliği Başkanı Nagagul’un liderliğinde bir heyet oluşturmak yoluyla bu çağrılara kulak verdi ve azınlık topluluklarının neden daha savunmasız göründüğüne dair resmi bir inceleme sözü verdi. Azınlık örgütleri bu hareketi memnuniyetle karşıladı ve incelemenin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

2011 nüfus sayımına göre İngiltere’nin yaklaşık yüzde 20’si etnik bir azınlığa ait. İngiliz Milli Sağlık Hizmetleri (NGH) personelinin %40’ı, pandeminin merkez üssü olan Londra’da yüzde 45’e yükselen azınlıklardan geliyor. Başkent de, yüzde 40,2 ile İngiltere’nin en yüksek etnik azınlık nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

Sağlık çalışanlarının yanı sıra, daha geniş nüfus içindeki azınlıklar da Koronavirüsten orantısız bir şekilde etkilenmekte. Yoğun Bakım Ulusal Denetim ve Araştırma Merkezi tarafından 11 Nisan’da yayınlanan verilere göre kritik hastalığı olan 2.000’den fazla koronavirüs hastasının üçte biri azınlık kökenli. Londra’daki elit üniversite Imperial College’tan profesör Azim Mecid, etnik azınlıkların daha savunmasız olmasının nedeni belirsiz olmakla birlikte, komorbiditelerin yani bir hastada aynı anda birden fazla hastalık durumunun olabileceğini söyledi. Azınlık topluluklarını daha açık bir şekilde etkileyen sosyal ve ekonomik eşitsizliğin sonucunda azınlıklarda şeker hastalığı gibi çok sayıda sağlıksız beslenme, stres ve sağlıksız yaşam ortamı nedenli hastalıklar daha yaygın. Hükümet verilerine göre, aşırı içi içe yaşam ortamları Bangladeşlilerin yüzde 30’unu ve Britanya’daki Siyahi ev halklarının yüzde 15’ini etkiliyor.

Bu yılın başlarında yapılan bir araştırmada da etnik azınlık tıp öğrencilerinin kampüslerde ve iş deneyimleri sırasında ırkçı tacizler yaşadıkları ortaya kondu. Sağlık çalışanlarının baskılar karşısında kendilerini ispatlamak için daha fazla risk almaları ve amirleri tarafından daha az değer verilmeleri faktörlerinin de rol oynayabileceği iddia edilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.