islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4758
EURO
34,8392
ALTIN
2.440,13
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Gazzeli İmam Yıkılmış Cami’de Ezan Okuyarak Zulme Direniyor

Gazzeli İmam Yıkılmış Cami’de Ezan Okuyarak Zulme Direniyor
19 Şubat 2024 15:30
A+
A-

Gazzeli İmam Fadi Arif, Yıkılan Büyük Ömer Camisi’nde Ezan Okuyarak Zulme Direniyor.

Gazze Şeridi, 19 Şubat 2024 – İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda büyük bölümü yıkılan, hem Memlük hem de Osmanlı dönemlerine ait mimari özelliklere sahip olan 14 asırlık Büyük Ömer Camisi’nde, Gazzeli imam Fadi Arif, ezan sesini yükseltmeye devam ediyor. İmam Arif, caminin enkazında hoparlör olmadan ezan okuyarak halkı namaza çağırıyor.

Büyük Ömer Camisi, Gazze Ulu Camii olarak da biliniyor. Bu cami İsrail’in saldırıları sonucunda zarar görmüş ve büyük ölçüde yıkılmıştır. Ancak, Gazzeli imam Fadi Arif, caminin enkazında dahi olsa halka çağrıda bulunarak direnişini sürdürüyor.

İmam Fadi Arif, hoparlör olmadan gerçekleştirdiği ezan okumalarıyla, dayanışma ve direnişin sembolü haline gelmiş durumda. Caminin yıkılan minaresinde, geleneksel ezan okuma metodunu kullanarak, inançlı insanları namaza davet ediyor.

Gazzeli imamın bu direnişi, sadece bir caminin yıkımı değil, aynı zamanda inancın ve kültürel mirasın korunmasına yönelik bir çaba olarak öne çıkıyor. Gazze Ulu Camii‘nin yok oluşuyla birlikte, imam Fadi Arif’in çabası, umudu canlı tutma ve dayanışmayı pekiştirme adına büyük bir öneme sahip.

HABER YORUM

Şüphesiz zulme karşı da direnişin sembolüdür Ezanlar…

Ezanlar vasıtasıyla dünyada, Allah’ın (cc) ve Peygamberimizin adının (sav) anılmadığı bir saniye bile yoktur…

Gazzeli İmam Fadi Arif’te Ezan ile direniyor İsrail’in zulmüne… Hatta Ezanla duyurmak istiyor Mazlum Filistin halkının sesini tüm alemi cihana…

Müslümanlara “Uyanın artık!” diyor… “Uyuduğunuz yeter!”

“Bize kulak vermiyorsunuz ama hiç değilse şu mübarek ezana kulak verin… Ezana kulak verin ki, anlayın ıstırabımızı… Bu ıstırap, sadece bizim değil tüm İslam aleminin ıstırabıdır…” diye haykırıyor Gazzeli İmam…

“Memlük ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan tarihi ‘Büyük Ömer camii’ yıktlar. Ama Allah’ın adının semalara yükselmesini, Siyonistler engelleyemedi” diye haykırıyor Gazzeli imam…

Gazzeli İmam kardeşimizin bu dik duruşu bize örnek olamayacaksa eğer, dünya ve içindekiler bomboşmuş meğer….

İslam beldelerinin şiarı olan ezan hakkında, gelin yüce rabbimizin ayetlerine ve Peygamberimiz (sav)’in hadisi şeriflerine kulak verelim:

“Siz ezan okuyup namaza dâvette bulunduğunuz zaman onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Çünkü onlar, akletmeyen ve gerçeği anlamayan bir topluluktur.” (Maide 58)

“İnsanlar, eğer ezan okumak ile namazın ilk safında yer almada ne (gibi bir hayır ve bereket) olduğunu bilseler, sonra da bunu elde etmek için kur’a çekmekten başka çare kalmasaydı, mutlaka kur’aya başvururlardı.”

(Buhari 615, Müslim 437, Tirmizi 225, Nesei 1/269,2/23,)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-