islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3778
EURO
34,7209
ALTIN
2.427,46
BIST
9.985,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

İSRAİL GAZZE KATLİAMINDA YENİ SİLAHLAR TEST ETTİ

İSRAİL GAZZE KATLİAMINDA YENİ SİLAHLAR TEST ETTİ
19 Şubat 2024 13:00
A+
A-

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ KATLİAMDA TEST ETTİĞİ SİLAHLAR:

İsrail, Gazze katliamında, Filistinlilerin üzerinde yeni silahlar test etti. Filistinliler üzerinde yeni tüfek, tank, zırhlı araçlar, havan mühimmatı ve füzeler denendi
– 7 Ekim 2023’ten itibaren yeni piyade ve zırhlı birlikler oluşturan İsrail, kara kuvvetleri için yeni geliştirdiği tüfekleri, havan mermilerini, füzeleri, tank ve zırhlı personel taşıyıcıları Gazze’de kullanarak soykırıma imza attı.

– İsrail, yapay zeka destekli beşinci nesil Merkava tipi “Barak” tankını, yeni “Namer 1500” ve “Eitan” zırhlı personel taşıyıcıları, Filistinli masum siviller üzerinde test etti.

Uluslararası Adalet Divanında (UAD) soykırım suçlamasıyla yargılanan İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de Filistin’e yönelik sürdürdüğü katliamlarında, çok sayıda yeni silah ve mühimmatı ilk kez Filistinliler üzerinde denedi.

AA muhabiri, “İsrail’in Gazze’deki katliamda test ettiği silahlar” başlıklı dosya haberinin 1. bölümünde, İsrail’in Gazze’de 7 Ekim sonrasında ilk defa muharebe alanında test ettiği ve kara kuvvetlerince kullanılan silah ve mühimmatlara ait bilgileri derledi.
Askeri altyapısının büyük ölçüde ABD kaynaklı olduğu bilinen İsrail’in, savunma sanayisi alanında kendi imkanlarıyla ürettiği söz konusu silah ve mühimmatı da Gazze’ye yaptığı saldırılarda sıkça kullandığı belirtiliyor.
İsrail ordusu, 7 Ekim’in ardından, “İsrail topluluklarını savunma maksatlı Hashomer (Guardian) 855 Tugayı” adıyla yeni bir yedek tugayı da kurdu.

İsrail, yedek askerlerden oluşan söz konusu tugayın, taarruz yerine Gazze sınırındaki yasa dışı yerleşim yerlerini korumaya odaklanacağını iddia etse de söz konusu tugayın taarruz amaçlı Gazze saldırılarında da kullanıldığı düşünülüyor.

2005’ten bu yana ilk kez Gazze’de görev alan Kfir Piyade Tugayının yanı sıra, 5. Yedek Tümeni, 19. Piyade Tümeni kuruluşunda 2019’da oluşturulan 888. “Refaim” Özel Kuvvet Birliği ve Terörle Mücadele Okulu olarak bilinen ve diğer birlikleri eğitmekle görevli LOTAR’ın da ilk defa Gazze’de konuşlandırıldığı belirtiliyor. Erkek ve kadın askerlerden oluşan birleşik “Caracal” Birliğinin (muhtemelen tabur büyüklüğünde) de ilk defa görev aldığı ifade ediliyor.

İsrail’in ayrıca, “Phoenix” (Anka Kuşu) adı verilen yeni bir tank birliği oluşturarak İsrail zırhlı birlikleri envanterine eklediği ve bu birliğe Gazze’de görev verdiği bildirildi. Söz konusu tankların saldırılarda hasar görmüş tankların onarılmasıyla yeniden muharebe gücüne kavuşturulduğu kaydediliyor.

Yeni geliştirilen piyade ve zırhlı birlik silahları

Gazze’de yapılan katliamlarda görev alan tüm kara kuvvetleri birlikleri, İsrail savunma sanayisi tarafından geliştirilen birçok yeni teknolojik silah ve mühimmatı ilk kez Filistinliler üzerinde denemeye başladı.

İsrail, 7 Ekim 2023’ten sonraki Gazze saldırısında, binalara da nüfuz edebilen 7,62 milimetrelik “Negev” makineli tüfeğini ilk defa kullandı.
“Negev” yaklaşık 7,5 kilogram ağırlığında, duvar ve molozları geçebilen mühimmatlarla kullanılabiliyor. Tüfeğin seri atışın yanı sıra daha isabetli tek atış modu da bulunuyor. Ayrıca, makineli tüfek birliklerinin çelik yelekleri ve kütüklükleri geliştirilerek daha fazla mermi taşıyabilecek hale getirildi. Tüfeğin, Gazze’nin kumlu ve tozlu koşullarında sorunsuz olarak kullanılmak üzere tasarlandığı kaydediliyor.
İsrail askerleri önceki saldırılarda, çoğunlukla omuzdan atılan Lao ve Matador roketlerini kullanıyordu, 7 Ekim’den itibaren ise, Holit ve Yated adı verilen iki yeni roketin kullanılmaya başlandığı bildirildi.

Holit ve Yated’in özellikleri konusunda bilgi bulunmuyor ancak Lao ve Matador’a (90 milimetrelik, zırhlı araçlara ve bina içindeki hedeflere karşı kullanılabilen omuzdan atılan roketler) nazaran yüzde 40 daha isabetli olduğu ve meskun mahal muharebelerinde daha etkili olduğu belirtiliyor. Holit ve Yated’in ayrıca önceki versiyonları olan 10 kilogram ağırlığındaki Lao ve Matador’a göre yüzde 50 oranında daha büyük olduğu ve menzili ile patlayıcı etkisinin artırıldığı belirtiliyor.
İsrail ordusu, 22 Ekim’de, Maglan komando birliğinin, Gazze’de, Hamas’a karşı “Iron Sting” (Demir İğne) veya “Steel Sting” (Çelik İğne) adı verilen yeni, hassas güdümlü 120 milimetrelik havan mermisini kullandığı görüntüleri yayımladı.

HABER YORUM

AA’dan aldığımız bu haber, İsrail’in zulmü karşısında insanlığın, ne kadar sessiz kaldığının açık bir göstergesi olarak önümüzde duruyor. İsrail’in yeni ürettiği silahları Filistin halkı üzerinde test etmesi, bu soykırıma dur diyemeyen İslam aleminin büyük bir ayıbı olarak tarihe geçti.

Gazze konusunda, tarihe geçecek olan çok olay var da… Mesela tarihe geçecek en önemli olaylardan bir tanesi de  İslam aleminin, Filistin davasına olan ihaneti…

YOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.