islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Gazze’nin Etrafına 140 Bin Tonluk İsrail Kafesi Örüldü

Gazze’nin Etrafına 140 Bin Tonluk İsrail Kafesi Örüldü

İşgalci siyonist İsrail, dünyanın en büyük hapishanesine çevirdiği Gazze’nin  yerleşim bölgesi etrafındaki bariyerin tamamlandığını duyurdu
İşgalci Siyonist Savunma Bakanlığı, bariyerin 65 km olduğunu ve yapımında 140.000 ton demir ve çelik kullanıldığını söyledi.

Siyonist ve aynı zamanda faşist olan Savunma Bakanı Gantz, 7 Aralık 2021’de kuşatma altındaki Filistin yerleşim bölgesini çevreleyen bir bariyerin inşasının sona erdiğini belirten bir etkinlik sırasında Gazze’nin etrafını kafes gibi ören Demir bariyerleri kontrol etti.
İsrail Salı günü, kuşatma altındaki Gazze Şeridi çevresinde, yer üstünde ve altında, tamamlanması üç buçuk yıl süren devasa bir bariyerin tamamlandığını duyurdu.

Proje, sensörle donatılmış bir yeraltı duvarını içeriyor; Hamas’ın 2014’te yerleşim bölgesine karşı yürüttüğü saldırı sırasında İsrail birliklerini kör etmek için tüneller kullandıktan sonra geliştirilen bir karşı önlem olarak gerçekleştirildi.

İsrail, 2016 yılında yer üstü çit, deniz bariyeri, radar sistemleri ve komuta kontrol odalarını da içeren projeyi halka arz etmişti.

İsrail savunma bakanlığı, yüzlerce kamera, radar ve diğer sensörleri içeren bariyerin 65 km olduğunu ve yapımında 140.000 ton demir ve çelik kullanıldığını söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Yenilikçi ve teknolojik olarak gelişmiş bir proje olan bariyer, Hamas’ı geliştirmeye çalıştığı yeteneklerden birinden yoksun bırakıyor” dedi.

Bakanlık, projenin “akıllı çitinin” altı metreden daha yüksek olduğunu ve deniz bariyerinin denizden sızmayı tespit etmek için araçlar ve uzaktan kumandalı bir silah sistemi içerdiğini söyledi.

Bakanlık, yeraltı duvarının derinliğini açıklamadı.

İsrail, 2007’den bu yana Gazze Şeridi’ni dünyanın en büyük hapishanesine çeviren bir abluka sürdürüyor.  Uluslararası gözlemciler bunun, yoksul yerleşim bölgesinin iki milyon sakininin toplu olarak cezalandırılması anlamına geldiğini söylüyor.

İsrail, Gazze’ye malzeme ve ekipman ithalatını engelliyor ve ihracata katı kısıtlamalar getirerek Gazze ekonomisinin çeşitli sektörlerinde bir “felç” durumuna yol açıyor.

Mısır ayrıca, sınırında Gazze’ye giriş ve çıkışları kısıtlayarak kuşatmayı sürdürüyor.

ETİKETLER: Siyonizm
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.