islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Gençlere Faizsiz Kredi Geliyor!

Gençlere Faizsiz Kredi Geliyor!

Gençlere faizsiz kredi imkanı geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu’na ilişkin detayları açıkladı. 15 Şubat’ta başlayan başvurulara ilişkin şartlar belli oldu.

Faizsiz Krediyle Gençlerin Yüzü Gülecek

Türkiye, gençlere yönelik önemli bir adım atıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamalarına göre, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak. 15 Şubat’ta başlayacak başvurular, gençlerin hayalleri destekleyecek.

Mahinur Özdemir Göktaş, pilot olarak deprem bölgesinden başlanacağını söyledi. Ardından Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınacağını belirtti. “Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor.” dedi.

Programın Detayları ve Başvuru Şartları

Bu özel fon, gençlerin evlenme ve kendi projelerini hayata geçirme hayallerine destek olmayı hedefliyor. Toplam 48 ay vadeli ve 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği geliyor. Kredi gençlerin projelerini gerçekleştirme şansını artırıyor.

Başvuru şartları arasında, evlilik öncesi ve sonrasında bakanlığın sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma taahhüdü yer alıyor. Bu, gençlerin sadece maddi değil, aynı zamanda bilgilendirici destek de alacağını gösteriyor.

Katar Ziyareti ve İki Ülke Arasındaki İş Birliği

Göktaş, Türkiye’nin onur konuğu olduğu, Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Forumu dolayısıyla geldiği Katar’ın başkenti Doha’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Mehmetçiğin Katar’daki görevleri, iki ülke arasındaki iş birliğini pekiştiriyor. Bu görevler, bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanmasında önemli bir role sahip.

Bakan Göktaş’ın Katar ziyareti, Türkiye ile Katar arasındaki derin ve tarihi dostluğu bir kez daha ortaya koydu. Depremlerin ardından Katar’ın Türkiye’ye verdiği destek, iki ülke arasındaki bağların gücünü gösteriyor.

Aile ve Gençlik Fonu’nun Geleceği

Aile ve Gençlik Fonu, Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapmayı hedefliyor. Bu adım, gençlerin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak önemli bir girişim olarak algılanıyor.

Programın ilerleyen süreçlerde tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor. Bu, gençlere yönelik desteklerin artarak devam edeceğinin bir işareti.

Bu özgün haber, gençlerin hayallerine faizsiz destek olacak Aile ve Gençlik Fonu hakkında merak edilen tüm detayları ortaya koyuyor. Programın nasıl bir etki yaratacağı, gençler ve Türkiye’nin geleceği için büyük bir merak konusu.

İşte Aile Ve Gençlik Fonunun Başvuru Şartları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Aile ve Gençlik Fonu’na başvuruların başlayacağına yönelik açıklaması hatırlatılarak, müracaat için şartların sorulması üzerine Bakan Göktaş, başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınmaya başlanacağını belirtti.

Başvuru için Bakanlığın “aile.gov.tr” internet sitesini işaret eden Bakan Göktaş, şu bilgileri verdi:

“Cumhurbaşkanı’mızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destekle aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirecek. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz.”

Başvuru şartlarının sorulması üzerine Göktaş, “Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor”. Karşılığını verdi.  Göktaş, başvuru için gerekli diğer şartların da yakın zamanda açıklanacağını belirtti. “Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onların hizmetine sunacağız.” dedi.

MİRATHABER.COM  -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet