islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Göbek Yağlarını Eritmenin Sırrı Ortaya Çıktı!

Göbek Yağlarını Eritmenin Sırrı Ortaya Çıktı!
3 Şubat 2022 15:07
A+
A-

Kilo vermek isteyip de bir türlü veremeyen bir çok kişi bu sorunla başa çıkmaya çalışıyor. Peki doğru ve sağlıklı bir şekilde bu kilolardan ve vücuttaki yağlardan nasıl kurtulabiliriz? Eski doktor, şimdilerde televizyon programı sunucusu Michael Mosley, programında yaptığı açıklamayla milyonlarca kişinin ortak noktası göbek yağlarını hızlı bir şekilde eritmenin sırrını anlattı. Özellikle görünümüne önem verenlere seslenen Mosley, “göbek yağına sonsuza kadar veda etmek düşünüldüğü kadar zor değil”

İngiliz Doktor Michael Mosley, milyonlarca kişinin ortak sorunu olan göbek yağından hızlı bir şekilde kurtulmanın sırrını açıkladı. Diyet yapanlar veya dikkat edenleri kast ederek, göbek yağını hızlı bir şekilde eritmek isteyenlerin sadece bir gıdayı hayatlarından çıkararak başarılı olacaklarını dile getirdi. Kilo vermek isteyip de bir türlü veremeyenler için de bazı tüyolar veren doktor, diyet yaparken en önemli hedefin yağdan kilo kaybı olması gerektiğinin altını çizdi. En zayıf insanın bile göbek yağından mustarip olabileceğini söyleyen doktor, özellikle karın bölgesinin yağ depolamak için en tehlikeli yer olduğunu dile getirdi.

HEMEN O YİYECEĞE VEDA EDİN
Dr. Michael Mosley, şekeri hayatınızdan çıkararak göbek yağına veda edebileceğinizi belirtti. Dr. Mosley, “Göbek yağı üzerinde ciddi bir etki yaratmak için vakit kaybetmeden şekeri kesmek çok önemli.” diyerek devam etti.

ŞEKER DOLU AMA DİYET ÜRÜNÜ! 
“Şaşırtıcı sayıda ‘diyet’ aperatifleri ve içecekleri yüksek oranda şeker içeriyor ve yağları düşük olduğu için diyet gıdaları olarak pazarlanıyor.” diyen doktor, alışveriş yaparken alınan ürünlerin içeriğine mutlaka bakılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca %5’ten fazla şeker içeren yiyecek veya içecek alımını “haftada iki defadan fazla” ile sınırlamasını tavsiye etti. Şeker oranı yüksek yiyecekler arasında mango, ananas ve şekerli smoothieler ve meyve suları bulunur.

HEMEN ZAYIFLAMAK İSTİYORSANIZ… 
Doktor ayrıca diyet yapanların beyaz ekmek ve makarna gibi işlenmiş karbonhidratları “kahverengi pirinç veya kinoa gibi yavaş enerji kaynakları” ile değiştirmesi gerektiğini söyledi. Protein ve lif bakımından yüksek, ancak şeker oranı düşük gıdaları içeren kendi kişisel yemek planını paylaşan Mosley, zerdeçalı hayatımızdan eksik etmememiz gerektiğini söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.