islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,5082
EURO
54,7990
ALTIN
6.269,28
BIST
13.292,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
31°C

Güney Kore liderinden sert Netanyahu çıkışı

Güney Kore liderinden sert Netanyahu çıkışı
  • Güney Kore Liderinden Sert Netanyahu çıkışı: “Ülkemize Gelirse Tutuklarız”

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung, İsrail’in uluslararası sularda insani yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu’na yönelik askeri müdahalesine çok sert tepki gösterdi. Yapılan müdahaleyi açık bir dille “hukuksuz” olarak nitelendiren Lee, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Güney Kore topraklarına ayak basması halinde tutuklanacağını ilan etti.

  • “Uluslararası Sular Hukuksuzluğu Meşrulaştırmaz”

Cumhurbaşkanlığı ofisinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Güney Kore Devlet Başkanı Lee, Akdeniz’in uluslararası sularında yaşanan olayın uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu vurguladı. Filoya yapılan askeri müdahaleyi sert sözlerle eleştiren Lee, şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası sularda seyreden barışçıl ve insani amaçlı bir filoya askeri güç kullanılması hiçbir evrensel hukuk normuyla bağdaştırılamaz. Bu eylem açıkça hukuksuzdur. Güney Kore olarak uluslararası hukukun ve insan haklarının yanındayız. Eğer İsrail Başbakanı Netanyahu ülkemize gelirse, uluslararası hukuk kuralları ve yargı kararları çerçevesinde derhal tutuklanacaktır.”

  • Küresel Sumud Filosu Krizi Derinleşiyor

İsrail’in, Gazze’ye insani yardım ulaştırmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosu’na yönelik müdahalesi uluslararası arenada infial yaratmaya devam ediyor. Güney Kore’den gelen bu son hamle, Seul yönetiminin İsrail’in saldırgan politikalarına karşı bugüne kadar sergilediği en sert ve net diplomatik duruşlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Netanyahu hakkında daha önce uluslararası mahkemelerce alınan kararlara ve evrensel hukuk ilkelerine atıfta bulunan Güney Kore liderinin bu çıkışı, Orta Doğu’daki krizin Asya-Pasifik hattındaki diplomatik dengeleri de sarsacağını gösteriyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.