islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5843
EURO
34,9071
ALTIN
2.435,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Güney Sudan Çatışmalarında Ölü Sayısı Çok Yükseldi

Güney Sudan Çatışmalarında Ölü Sayısı Çok Yükseldi

Mirat Haber Ajansı

Güney Sudan güvenlik güçleri ile orta-kuzey Warrap eyaletinde silahlı siviller arasındaki çatışmalardan kaynaklanan ölü sayısı 127’ye yükseldi. Daha önce, bir barış anlaşmasının parçası olarak silahsızlandırılmayı reddeden askerlerin sivillerle çatışması sonucu en az 32 kişi yaralanmıştı. Ordu sözcüsü Lul Ruai Koang, ölenler arasında 82 sivil ve 45 asker olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler’in ölü sayısını yaklaşık 70’e koyduğu Salı gününden bu yana ölü sayısı hızla arttı.

Güney Sudan Halk Savunma Gücü askerlerinin yakın tarihli bir barış anlaşmasının bir parçası olarak Tonj kasabasındaki sivilleri silahsızlandırmaya çalışması üzerine çatışmalar patlak verdi. Bazı siviller bir çarşı meydanında silahlarını teslim etmeyi reddettiler ve çıkan kavgaya çarşıdaki çok sayıda seyirci de katıldı. Koang, çatışmanın Romic kasabasındaki bir ordu üssüne silahlı sivillerin saldırmasıyla tırmandığını söyledi. Sivillerin silahsızlandırılması, Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir ile muhalefet lideri Riek Machar arasında aylarca süren müzakerelerin ardından Şubat ayında imzalanan barış anlaşmasının bir parçası. Kiir ve Machar, her ikisinin de kilit liderlik pozisyonlarına sahip olduğu bir ulusal birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmışlardı. Şimdiye kadar kısmi bir birlik hükümeti kurulmuş ve eyalet valileri atanmıştı. Ancak parlamentonun yeniden oluşturulması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.