islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2646
EURO
36,9489
ALTIN
3.031,32
BIST
8.749,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Melenchon’dan “Filistin’i Tanıma” Sözü: Fransa’da Sol İttifakın Seçim Zaferi

Melenchon’dan “Filistin’i Tanıma” Sözü: Fransa’da Sol İttifakın Seçim Zaferi
8 Temmuz 2024 15:30
A+
A-

Melenchon’dan “Filistin’i Tanıma” Sözü: Fransa’da Sol İttifakın Seçim Zaferi

Fransa’da erken genel seçimlerin ikinci turu tamamlandı. Seçimden, solcu Yeni Halk Cephesi ittifakı galip çıktı. Bu ittifak, mecliste en fazla sandalyeye sahip. Jean-Luc Melenchon, ittifakın lideri olarak, seçim galibiyetini kutladı. Melenchon, hükümet kurmaya hazır olduklarını belirtti. “Yeni Halk Cephesi’nden bir başbakanımız olacak,” dedi.

Filistin’i Tanıma Sözü

Melenchon, Filistin devletini tanıma sözünü yineledi. Kampanya sürecinde de bu vaadi dile getirmişti. “Filistin devletini tanımak, yapacaklarımız arasında en hızlısı olacak,” dedi. Filistin’e verilen destek, sol ittifakın önemli vaatlerinden biri. Bu vaat, seçmenler arasında geniş yankı buldu.

Hükümet Kurma Süreci

Erken seçimde, hiçbir ittifak salt çoğunluğa ulaşamadı. Macron’un “Cumhuriyet İçin Hep Birlikte” ittifakı 150 sandalye kazandı. Aşırı sağcı Ulusal Birlik ittifakı ise 125 sandalye elde etti. Yeni hükümetin kurulması için işbirliği gerekiyor. Sol ittifakın, merkez partilerle koalisyon kurması bekleniyor. LFI, bu süreçte önemli bir rol oynayabilir.

Filistin’e Destek ve LFI’nin Rolü

LFI, Filistin’e verdiği destekle öne çıkıyor. İsrail’in Gazze’ye saldırılarında, LFI başı çekti. 7 Ekim 2023’te başlayan saldırılara karşı, LFI, büyük gösteriler düzenledi. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde de Filistin meselesine önem verdi. LFI, Filistin asıllı Rima Hassan’ı aday gösterdi. Rima Hassan, AP’nin ilk Filistinli üyesi oldu.

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Melenchon’u eleştirdi

İsrail hükümeti, sol ittifakın zaferinden memnun değil. İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Melenchon’u eleştirdi. Chikli, Melenchon’un İsrail’e karşı nefret beslediğini iddia etti. Bu ittifakın, Avrupa’yı uçuruma sürükleyeceğini savundu. Ancak, LFI’nin Filistin’e desteği ise devam ediyor.

Fransa’da sol ittifakın seçim zaferi, yeni bir dönemi başlatabilir. Melenchon’un Filistin’i tanıma sözü, büyük yankı uyandırdı. Hükümet kurma sürecinde, LFI’nin rolü önemli olacak. Filistin’e verilen destek, Fransa siyasetinde belirleyici olabilir. İsrail’in tepkisi ise, bu süreci daha da karmaşık hale getiriyor. Sol ittifak, vaatlerini gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Fransa’da, siyasi dengeler değişmeye devam ediyor…

HABER YORUM

Melenchon’ın açıklamalarına başta Netenyahu olmak üzere İsrail, pek bir kızmış ve sinirlenmiş. Melenchon’ın söylemini,  “İsrail’e karşı nefret besliyor” diyerek yorumlamışlar…

Şimdi tekrar dönelim başa…

Sen bin bir entrikayla Filistin topraklarını işgal edeceksin…

Filistinlileri katledecek, yerleşimci adı altında insanların evlerine barklarına çörekleneceksin…

Mescidi Aksa’da dahi terör estireceksin…

Toprağını savunan ya da savunmak isteyen Filistinlileri terörist ilan edeceksin…

Filistin’i tanıyacağım diyenlere de “Nefret Söylemi içinde olduklarını” iddia edeceksin…

Anlaşılan o ki İsrail’i büyük bir korku sardı…

Ama bırakın sarsın… İliklerine kadar hissetsinler bu korkuyu…

Kendi teröristliklerini, herkese terörist damgası vurarak kapattığını zanneden İsrail, korksun artık…

Orada, topraklarını canla başla savunan bir millet ve Filistin devleti var…

Bundan sonrası Lafı güzaf…

Kork İsrail….

Kork!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.