islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HADERA SALDIRISI: IŞİD İKİ POLİSİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIYI ÜSTLENDİĞİNİ DUYURDU

HADERA SALDIRISI: IŞİD İKİ POLİSİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIYI ÜSTLENDİĞİNİ DUYURDU
29 Mart 2022 15:07
A+
A-

IŞİD Pazartesi Günü Sosyal İletişim Araçları Vasıtasıyla Yaptığı Açıklamada İsrail’in Kuzayinde Yer Alan Hadera Şehrinde, İki Polisin Öldürüldüğü Saldırıyı Üstlendiğini Duyurdu.

Polis, “Silahlı şahısların İsrail’in Arap vatandaşları olduğunu ve gizli görevliler tarafından vurularak öldürüldüklerini” söyledi. Olay, İsrail’in Mısır ve ABD’ye ek olarak kendileriyle ilişkilerini normalleştiren üç Arap ülkesiyle “tarihi bir zirveye” ev sahipliği yaptığı bir zamanda gerçekleşti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, toplantıdaki tüm meslektaşlarının saldırıyı kınadığını, ancak Gazze’yi yöneten Hamas Hareteketi’nin ise saldırıyı “kahramanca bir operasyon” olarak selamladığını söyledi. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Pazar gecesi meydana gelen saldırıyı kınadı ve “şeytani katiller” tarafından öldürülen kurbanlar için “yürek parçalayıcı” olduğunu söyledi.

Bununla beraber “İsrail içinde ikinci bir IŞİD saldırısı, güvenlik güçlerinin yeni tehdide hızla uyum sağlamasını gerektiriyor ve bunu yapacağız” şeklindeki sözlerini de ekledi.

Saldırının ardından İsrail Genelkurmay Başkanı, işgal altındaki Batı Şeria’da ek güçlerin konuşlandırılması emrini verirken, ülke genelindeki polis güçleri yüksek alarma geçirildi.

Bu, güneydeki Beersheba kentinde düzenlenen bir saldırıda dört İsraillinin öldürülmesinden ve İslam Devleti destekçisi olduğu bilinen bir saldırganın öldürülmesinden günler sonra geldi. Beersheba kentindeki “BİG” alışveriş merkezinin önünde üç kişi bıçaklanarak öldürülürken, saldırganın kullandığı otomobil dördüncü kişiye çarptı.

İsrail gazetesi Haretz, olaydaki saldırganlardan birinin IŞİD’e katılmaya çalıştığını ve yetkililerin saldırılar arasında bağlantı aradığını bildirdi. Hadera saldırısının ardından 4 kişi hastaneye kaldırılırken, 2 kişi de olay yerinde tedavi altına alındı. Polis, terörle mücadele görevlilerinin atış alanının yakınında bir restoranda bulunduğunu ve saldırıya yanıt verdiğini söyledi.

Polis sözcüsü Eli Levy İsrail televizyonuna verdiği demeçte, “Polislerimiz saldırganları durdurmayı ve daha büyük bir terör saldırısını önlemeyi başardı” dedi. İslam Devleti örgütünün saldırıyı gerçekleştirme sorumluluğunu açıklaması olağandışı bir durum olarak sayıldı. Aynı zamanda “SITE” istihbarat grubu, örgütün 2017’den bu yana ilk kez İsrail’deki bir saldırıyı üstlendiğini söyledi.

Son dönem de dini bayramlar öncesi tansiyonun tırmanması korkusuyla birkaç saldırıya sahne oldu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.