islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5122
EURO
34,9033
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

HALK BOYKOT EDERKEN, TFF’DEN MCDONALD’S’A DESTEK

HALK BOYKOT EDERKEN, TFF’DEN MCDONALD’S’A DESTEK
20 Ocak 2024 12:01
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu, terörist İsrail askerlerinin bir numaralı mutfağı olan McDonald’s’a destek olmaya devam ediyor!

İşgalci İsrail ordusuna yemek desteği sebebiyle tüm dünyada boykot edilen fast food zincirinin hala Türkiye’de milli takımlara sponsorluğu devam ediyor.

İsrail’in 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılara destek niteliğinde açıklamalar yapan ve yardımlar gönderen uluslararası firmalar, dünya çapında boykot ve protestolara uğruyor. İsrail Terör Örgütü militanlarına ücretsiz yemek desteği veren fast food firması Türkiye’de boykot edilmeye devam ediyor.

Terörist İsrail ordusu Gazze‘de katliam yaparken, McDonald’s beş şubesini sadece İsrail’in katil askerlerine tahsis etmiş ve ücretsiz yemek sağlamıştı.

Bu zaman zarfında da McDonald’s’a karşı boykot başlatılmıştı.

McDonalds üst yöneticisi yaptığı açıklamayla, işgalci İsrail karşıtı boykot nedeniyle işlerinin azaldığını itiraf etti. Türkiye’de boykotun devam etmesine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu’nun katliama destek veren fast food firmasıyla sponsorluk anlaşmasının devam etmesi yeniden gündem oldu.

Birçok devlet kurumu katliama destek veren firmalarla anlaşmalarını fesih ederken, TFF’nin söz konusu sponsorluğu hâlâ devam ettirmesi tepkilere neden oldu. Geçen senelerde de toplumsal ahlakı çökerttiği ve gençlerin ahlaki yozlaşmasına sebep olduğu gerekçesiyle eleştirilen tiktok da Türkiye Basketbol Federasyonu’nun sponsor olmuştu.

Vatandaşlar, açıktan soykırımı destekleyen, İsrail askerlerinin gıda sponsoru olan McDonald’s’a destek veren federasyon için işlem yapılıp yapılmayacağını soruyor!!

İsrail ordusuna ücretsiz yemek sağlayan McDonald’s, devam eden boykotlar sebebiyle açıklama yaptı:

“Orta Doğu’daki çatışmada konumumuzla ilgili yanlış bilgiler bizi dehşete düşürdü. Bu çatışmaya dahil olan hiçbir hükümeti finanse etmiyor veya desteklemiyoruz. Kalplerimiz krizden etkilenen tüm ailelerle birlikte. Şiddetin her türlüsünden nefret ediyor, nefret söylemine kararlı bir şekilde karşı çıkıyoruz ve herkese kapılarımızı her zaman gururla açacağız.”

MİRATHABER.COM – YOUTUBE