islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Hamas, Avustralya’yı Kınadı!

Hamas, Avustralya’yı Kınadı!
22 Şubat 2022 12:18
A+
A-

İslami direniş hareketi (Hamas), kararın uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyleyerek Avustralya’nın terör örgütleri listesine dahil etme hamlesini kınadı ve kararı tersine çevirmeye çağırdı.

Avustralya Perşembe günü yaptığı açıklamada, İslami direniş hareketini (Hamas) askeri ve siyasi kanatlarıyla “terör örgütü” olarak belirleme ve bu adımı atan son Batı ülkesi olma niyetini açıkladı. Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews, Başbakan Scott Morrison’ın Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas’ı ülkenin Ceza Kanunu uyarınca “terör örgütü” olarak listelemeyi planladığını söyledi.

Andrews yaptığı açıklamada, Morrison hükümetinin “şiddete” karşı sıfır toleransı olduğunu ve Avustralyalıları “terörizm ve şiddet içeren aşırı ırkçılıktan” korumaya odaklanmaya devam edeceğini söyledi.

Filistin halkı, Uluslararası İnsan Hakları raporları, Filistinlilere karşı ırkçı suç komisyon için en son Uluslararası Af Örgütü raporu ile belgelenmiş karşı işgal baskıcı uygulamaları Avustralya hükümeti tarafından bu yaklaşım işgalcilere karşı halkların hakkını güvence altına alan uluslararası hukuka, aykırı hareketi kınadı. Avustralya hükümetini, “Avustralya devletinin itibarına, insan haklarına olan bakımına ve saygısına ve uluslararası yasa ve normların tanınmasına zarar veren bu kararı” tersine çevirmeye çağırdı.

Hareket, (Hamas) Filistin halkının demokratik seçimlerde seçtiği bir ulusal kurtuluş hareketi olduğunu ve özgürlük, geri dönüş ve kendi kaderini tayin haklarını savunmaya devam edeceğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett Perşembe günü yaptığı açıklamada, Avustralya hükümetinin Hamas’ı terör örgütü olarak belirleme hamlesinin önemli bir karar olduğunu söyledi. Canberra daha önce el-Kassam Tugaylarını (Hamas’ın askeri kolu) terör listesine dahil etmişti. ABD ve İngiltere Hamas’ı terör örgütü olarak sınıflandırıyor ve benzer bir AB kararı mahkemelerde uzun süren bir yargı anlaşmazlığına konu oldu ve bu sonuç Hamas’ın terör listesine geri dönmesine neden oldu. Hareketin silahlı bir kanadı var, İsrail’e karşı birçok askeri operasyon gerçekleştiren ve Filistin halkına yönelik saldırganlığına yanıt olarak onunla birçok savaş yürüten İzz el-Din el-Kassam Tugayları.

HABER: BETÜL CEYDA ERİLLİ  

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.