islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5139
EURO
34,9434
ALTIN
2.435,50
BIST
9.792,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Hangi Siyasi Parti Milli Sistem Kuracağız Diyor?

Hangi Siyasi Parti Milli Sistem Kuracağız Diyor?
22 Aralık 2022 13:59
A+
A-

2002’de Ak Parti 3Y ile mücadele için halkın teveccühünü aldı. Geçmişe nazaran bir takım başarılara imza atarken, 20 yıldır iktidarda olma başarısını gösterdi. İktidar süresi uzadıkça gevşeme ve vurdumduymazlık, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar uyguladığı politikalarla her yerden filizlenmeye başladı.

Ak Parti’nin 20 yıl öncesi ülke şartlarını her seçimde gündeme getirerek, biz onlardan çok iyiyiz. Sizi şu durumdan aldık bugün refah içerisine taşıdık diyerek kıyaslamalarla oy toplamaya çalışıyor.

Devletin tüm imkânlarını kullanarak yapılan propaganda toplumun büyük bir kesiminde de karşılık buluyor.

Şimdi 3Y gündemde.  Şimdi fısıltı şeklinde konuşulan yolsuzluklar varken, yasaklar ve yoksulluk her yerde konuşuluyor.

Ak Parti ne kadar milli?

 Ak Parti’nin nasıl iktidara geldiği sürecini tartışmaya açmayacağım. Her ne kadar bazı gerekçeler gösterilse de, bu konuyu bilenler çok iyi biliyor. Siyasi duruşun temel politikalarının ülkeyi nereye sürüklediğine dikkat çekeceğim. Ancak şunu da söylemek gerekir, savunma sanayinde millileşme takdire şayandır. Denizlerimizde mavi vatan anlayışını önemsemesi ve bu yönde ciddi adımların atılması yerinde ve başarı hanesine yazılacak konulardandır.

Sağlık sektörün deki gelişmeler, eskiye nazaran olumlu olurken, plandemiden iki yıl öncesinden çöküş sinyallerinin gelmesi alınması gereken tedbirlerin şehir hastaneleri üzerinden alınmaya çalışılması özel sektörün adeta sağlık sektörüne sinsice çöktüğünü görüyoruz. Halk randevu alamadığını, aylar sonrasına randevu verildiğini sürekli şikâyet ediyor.

Gelelim ekonomik politikaların ne kadar milli olup olmadığına. Ak Partinin en övündüğü ekonomik politikalarının dönemi Ali Babacan’ın direksiyon başında olduğu dönemdir. Bunu Ak Parti tabanı da bugün hala övünerek söylerken, Ali Babacan bunu kendisine mal ederek biz yaptık diye yeni siyasi partisinin başarı hikâyesini kurgulamaya çalışıyor.

Ak Parti ile oradan ayrılan Ali Babacan sözde başarıyı paylaşamaya dursunlar, biz gerçeği bir iki cümleyle özetleyelim.

Öncelikle, Bebe Can diye tanımlanan Ali Bey, küreselcilerin adamı olan Kemal Dervişin politikalarını aynen uygulamıştır. Kendisi ülkenin önünü açacak yerli milli politikalar üretmemiş, verilen talimatlara göre hareket etmiştir. Bu talimatlar ışığında sıcak para borç olarak gelmiş, çıkarken de halkın cebini yakarak çıkmıştır. Yani Ak Parti’nin ve Ali Babacan’ın övünerek durduğu ekonomik başarı hikâyeleri sadece bir bol BORÇ BULMA hikâyesidir. Bugün ki ekonomik kötü durumun temel nedeni o gün alınmış kararlar olduğu gerçeğini kimse saklayamaz. Dış borcu 129.5 milyar $ dan alıp 398 milyar dolara getirmeyi siz millete başarı diye ancak rakamlarla oynayarak yapabilirsiniz.

O gün küreselci finansın isteklerine boyun eğerek finans sistemini tam eklemlemeniz, milletin devletin sürekli borçlanmasına iyice kapı açmış politikalarınızın neresi millidir?

Deva Partisi’ni kurarak millete kurtarıcı olacağını iddia eden Ali Babacan, milletin gözlerinin içine bakara, sizi sürekli borçlandıracağım, bana güvenin diyebilme cesaretini gösterirken, bu konuda ona itiraz eden tek bir siyasi parti var o da Milli Yol Partisidir.

Ak Parti, ihracatla büyümeyi hedeflerken, toplumun büyük bir kısmını daha da fakirleştirdiğini gözleri ile meşhur olan bakanımız Sayın Nebati itiraf etmek zorunda kalmıştır.

Erdoğan’ın şahsi kabiliyetleri, ekonomi alanında son derece sınırlıdır. Ekonomi bir ekip ve sistem kurma işidir. Erdoğan, mevcut sisteme bireysel itiraz ederken, tüm ekibi itiraz ettiği sisteme tam sadakat göstererek, halkın enflasyonu bugün % 150 dolaylarında olduğunu halkın kendisi ifade etmektedir. Tabi burada tavşana kaç tazı tut da bir okuma biçimidir. Çünkü bunu MTV gördük. Vergiler yüksek açıklanıyor, sonra bir kahraman el( Erdoğan) müdahale ederek sözde makul bir yere indiriliyor.

Ak Parti Küreselcilere hizmet eden Para Kredi Sistemini değiştirme Taraftarı değildir.

Halkımız devletimizin neden sürekli borçlandığını bilmek zorundadır. Bu gerçeği saklayan siyasiler, mevcut sistemle halkın ve devletin soyulmasına yardımcı olmaktadır. Siyasilerin bu konuda milliliği, devletin ve milletin iktisadi bekası açısından yaşam savaşı gibidir. Siyasi partilerdeki ekonomik çözüm önerileri, aynı tornadan çıkmış bir finansal düzenin kuramsal yaklaşımlarına sadakat gösterirken, bir finansal karmaşa ilişki içinde sözde çözüm önerilerini dağını biçimde sunarak gerçek sorunun örtülmesine neden olmaktadırlar.

Ak Parti, borç ekonomisini 20 yıldır sürdürerek sadece güncellenmemiş rakamlarla 520 milyar $ faiz ödemiştir. Yaptığı her şeyi borç olarak yapmış ve bu borçların bedelini yüksek vergilerle bütün halktan toplamıştı. Halkın alım gücünün düşmanı olan enflasyonun sürdürülebilir kılınması işte bugün ısrarla Ak Parti’nin uyguladığı Borca Dayalı Para Sistemi olduğunu görüyoruz.

Muhalefet Ne kadar milli?

Muhalefet kızdığı iktidarın politikalarını nasıl uygulayacağını, programlarında hem satır başlarında hem de satır aralarına söylüyor.

İlginç olan şudur ki, Cumhuriyet Halk Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve İyi Parti, bu borçlanmanın sürdürülmesi için küreselci efendilerine ekonomik programlarında açık taahhütlerde bulunurken, ekonomi danışmanları ve kurmayları da milli olmayan, devleti ve milleti sürekli borçlandırmayı hedef almış Borca Dayalı Ekonomiyi sürdürmek temel amaçları olduğunu açık biçimde ifade ettiklerini görüyoruz.

Borçları borçla ödeyeceğiz diyen bir muhalefet milletimiz için başlı başına bir faciadır. Burada borç Ekonomisine alternatif model öneren ve mevcut borç ekonomisine itiraz eden sadece Milli Yol Partisi olduğunu açıkça söyleyebiliriz.

Bağımsız bir devletin bağımsızlığının ilk şartlarından biri; kendi parasına borçsuz ve maliyetsiz olarak ulaşabilmesidir. Bunun için para devletin olacak. Paraya sahip olan devlete sahip olur.

Ezberlerini bozmak isteyen siyasilere Milli Yol Partisi bir öncülü yapıyor ve soruyor;

Para kimin?

Para devletinse, devlet nede sürekli borçlanarak yüksek vergilerle milleti inim inim inletiyor!

Kurulu sistemle, siyasilere öğretilmiş çaresizlikle devletin sürekli borçlanması gerektiği yalanının artık param parça edilmesinin zamanı Türk siyasetinde gelmiştir. Bunu da Milli Yol Partisi gerçekleştirecek gözüküyor.

Ülkemizin milli parası olmak zorundadır. Mevcut Türk Lirası özel bir kurumun malı olarak devletimize ve halkımıza sürekli satıldığı için bugün bankalar zengin halk borç kölesi haline dönmüştür.

Siyasal istikbal için, kitleleri çevresinde toplayarak sürükleyen siyasi partiler, sonuçta millete ve devlete hizmet etmek için varlar.

Kim Borç Ekonomisine itiraz ediyor ve değiştirilmesi için mücadele ediyorsa işte milli de oldur yerli de odur. Bunun için bir şey değişmeli her şey değişmeli.

 

Selam ve dua ile

@yunuseksi_53

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.