islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Hayat Yine Aynı Noktaya Gelecek..

Hayat Yine Aynı Noktaya Gelecek..
14 Nisan 2022 11:55
A+
A-

Son zamanlarda ülkede yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığı vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu. Vatandaşların sesine kayıtsız kalamayan Sayın Hocamız Ali Rıza Demircan camide yaptığı bir konuşmasında ekonominin bu hale gelmesinin faizci düzenin neden olmasına önemle dikkat çekti.

Her seferinde faize dayalı ekonominin yanlış bir sistem olarak ele alıp üzerine makaleler yazan Ali Rıza Demircan burada da faize dayalı ekonomi sisteminin yanlışlığından ve haram olmasından dolayı bir kez daha eleştirdi. Buradaki amaç faize dayalı düzenin var olduğu sürece ekonomi daha kötü bir hal alacağını belirtmekti. Vatandaşların bu sömürü sistem içerisinde daha fazla zarar görmemeleri gerektiğini de her defasında vurgulayan hocamız asıl sorunun ‘faizci sistemin’ son bulması ve halkın biraz nefes almasıdır.

Ali Rıza Demircan hayat pahalılığından şikayet edenlere “Neden hayat pahalılığından şikayet ediyorsun? Oh olsun sana! Oh olsun! Faize dayalı ekonominin olduğu yerde fakirlik olur. Nerede olursan ol, 10 bin liraya çıkar asgari ücreti, yine feryada başlarsın” ifadelerini kullandı.

“HAYAT YİNE AYNI NOKTAYA GELECEK” 
Demircan, açıklamasının devamında “Dert küpü oldum” diyerek vatandaşın yaşadığı bu sömürü faizci sistemin karşısında durarak vatandaşın ve ülkesinin daha iyi bir ekonomi sistemle yaşamasının hakkı olduğunu savundu.

Açıklamasının devamında “Neden, kim verecek asgari ücreti 10 bin lira olursa? Devlet verecek. Devlet 2 ay sonra ne diyecek? Doğrudan ve dolaylı vergilerle ‘Verin bakalım’ diyecek. Özel sektör ne yapacak? O da ürettiği mallara ilave edecek. Hayat yine aynı noktaya gelecek” dedi.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.