islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Hayatımızın En Büyük Sorunu! Peki Nasıl Başa Çıkarız

Hayatımızın En Büyük Sorunu! Peki Nasıl Başa Çıkarız

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan unutkanlık hayatımızın en büyük sorunu haline gelmiş durumda. Artık sadece yaşlılarda değil, stresli bir hayat, yoğun tempolu iş ortamı, hava kirliliği, çevresel faktörler ve yanlış beslenme alışkanlıkları sebebiyle genç yaşlardaki kişilerde de kendini göstermeye başladı.

Unutkanlık, bellekte bulunan bilgilerin bir şekilde yok olması sürecidir. Bu bazı hastalıklar sonucunda olabilir. Ama her unutkanlık da bir hastalık göstergesi değildir. Genel olarak tekrarlanmayan ve çağrılmayan bilgi unutulur.

UNUTKANLIĞIN SEBEPLERİ NELERDİR
Unutkanlığın bir çok sebebi olabiliyor. Bunların arasında hormon yetersizlikleri ve vitamin eksikliği de (D ve B12 Vitamini) sayılabilir. Ağır depresyon da unutkanlık sebeplerinden biridir.

UNUTKANLIĞA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR
Kırmızı et, omega – 3 yağ asidi bakımından zengin olan balıklarda , omega – 3 yağ asidi bakımından fındık ve ceviz , yaban mersini ve bitter çikolata, domates, ıspanak, tarçın, nar unutkanlığa iyi gelen besinler arasındadır.

UNUTKANLIK NASIL GEÇER
Sadece unutkanlık için değil, beynin genel olarak sağlıklı olması için bazı beslenme önerileri önemlidir. “Unutkanlık için ne yemeli?” sorusuna; diyette tuzun kısıtlanması, damar sertliğine yol açacak gıdalardan kaçınılması, alkol ve tütün kullanılmaması, özellikle B vitaminleri, demir, magnezyum olmak üzere beynimiz için gerekli elementlerin yeterli miktarda alınması gibi sinir sistemimizin sağlıklı olması için uygun beslenme önerileri verilebilir.

Yaşam koşullarındaki olumsuzluk, beslenmedeki yanlışlar, yetersiz uyku, unutkanlığı arttıran önemli nedenlerdir.

Beslenme ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sağlıklı bir beyin için ön şarttır. Bunun için yukarıda belirtilen beslenme önerilerine uyulması, sigara ve alkolde uzak kalınması, egzersiz ve düzenli, yeterli miktarda ve sağlıklı uykunun uyunması sağlıklı bir beyin için gereklidir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.