islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4934
EURO
34,6477
ALTIN
2.471,27
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
20°C
İstanbul
20°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

HDP Türkiye’yi Şikayet Etti!

HDP Türkiye’yi Şikayet Etti!
4 Şubat 2022 16:36
A+
A-

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Mehmetçik’in terör örgütü PKK’ya karşı başlattığı ‘Kış Kartalı’ operasyonunu soykırıma benzeterek NATO ve AB’ye çağrı yaptı. Mehmetçik’in, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına karşı “Kış Kartalı” hava harekatı icra edildiğini açıkladı.

HDP’DEN SESLER YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR 
60 civarındaki hava aracının görev aldığı Kış Kartalı Harekatı’nda 3 farklı bölgede, 80’e yakın hedef tahrip edildi. Operasyon sürerken terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’den, PKK’ya karşı başlatılan ‘Kış Kartalı’ operasyonuyla ilgili sesler yükselmeye devam ediyor.

“KÜRT TOPLUMUNA YÖNELİK SOYKIRIM”
Partiden yapılan kınama açıklamasının ardından şimdi de HDP’li Feleknas Uca’dan ‘soykırım’ benzetmesi geldi. Uca, “Hedef Sincar ya da Mahmur değil, hedef Kürt toplumuna yönelik soykırımı tamamlamaktır.” dedi.

NATO VE AB’DEN YARDIM İSTEDİ
NATO ve AB’ye de çağrı yapan Uca, yine Türkiye’yi şikayet etti. Uca konuyla ilgili, “Avrupa ne için var? NATO ne için var? Uluslararası güçler neye yarıyor? Dünya devletleri ne için var? Ezidi soykırımını izlemek için mi varlar? Açıkça söylememiz gerekir. Avrupa’nın sessizliği soykırımı onaylamak anlamına gelir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.