islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Her Cuma Çocuk Bayramıdır

Her Cuma Çocuk Bayramıdır

Kutlamalar ve eğlenceler çocukların çok sevdiği etkinliklerdir. Her gün yenen bir tatlıyı alkışlar eşliğinde masaya getirmek, birkaç balon ile odayı renklendirmek bu kutlamalar için yeterli hazırlıklardır aslında. Ama bu ufak hazırlıklar çocuğun dünyasında günlerce heyecan yapmasına ve çok mutlu olmasına sebep olur. Doğum günü henüz kutlanmış çocuğun  “yarın yine doğum günümü kutlayalım “ isteği hemen hemen tüm ebeveynlerin karşılaştığı bir durumdur. Peki nedir bu ufak kutlamaları çocuklar için bu kadar özel yapan?

6 yaşından küçük çocuklar soyut kavramları anlamlandırmakta zorlanır, somut bir örneğe mutlaka ihtiyaç duyarlar. Beni ne kadar seviyorsun sorusuna kollarını açarak  “bu kadar “ demeleri de bundandır. Okul öncesi dönemi öğretmenlerinin, yapılan her etkinliğe bir yıldız çizmeleri, günün sonunda başarısına “aferin “ dedikleri çocuğun yakasına birde etiket yapıştırmaları çocukların bu ihtiyaçlarını bilmelerindendir.

Kutlamalar ve eğlencelerde özel günlerin somutlaştırılmasıdır. Çocuğun bayramda yeni bir elbise giymesi bayramın önemini fark etmesini, masaya onun için getirilen bir pasta da kendini özel hissetmesini sağlar. Bu yüzden bizlerde çocuklara vermek istediğimiz bazı değerleri okulda kutlamalar ve şenlikler yaparak çocuklara kazandırmaya çalışıyoruz.

Bu kutlamalarımızdan  “Cuma kutlamalarımızı da “ tüm ebeveynlerimize tavsiye ediyoruz. Çünkü Cuma günü kutlanacak günlerin en özelidir. Cuma günü Müslümanların bayram günüdür. Bu bereketli günün önemini çocuklara anlatmak ve hissettirmekte biz inanan yetişkinlere düşer. Kutlamaları,  hazırlıkları bu kadar çok seven çocuklar için cumada bir fırsattır aslında. Giyinmekten en çok hoşlandıkları kıyafetleri  “Cuma kutlu gündür, o gün giyelim “ demek, yemekten zevk aldıkları bir tatlıyı  “Cuma sofrasında  “ hazır etmek, zaten yapacağımız her hangi bir etkinliği “Cuma kutlaması “ olarak anmak, çocuğa Cuma günü heyecanı ve bilinci kazandıracaktır.

Belki de bu bilinç yalnızca çocukların değil biz yetişkinlerin de hayatına katmayı ihmal ettiği bir alışkanlıktır.

Şeyma Demircan NAMAZCI

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.