islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hindistan 32 yıl sonra Avustralya’yı Muhamned Sirac’ın oyunuyla mağlub etti

Hindistan 32 yıl sonra Avustralya’yı Muhamned Sirac’ın oyunuyla mağlub etti

Mirat Haber Ajansı

Hindistan, İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinin esas spor dalı olan ve iki milyar nüfus tarafından çok önensenen kriket sporu müsabakalarında 1988’den bu yana Brisbane’deki Gabba sahasında Avustralya’ya ilk yenilgisini vermek ve Border-Gavaskar kupasını kazanmak için dört özel karşılaşna serisinde 2-1 skoru garantilemek için heyecan verici bir son maçta rekor bir puan-kovalamacası yaptı. Avustralya, Kasım 1988’de Viv Richards’ın Batı Hint Adaları tarafına dokuz viketlerle (top atma hakkı) düştüğünden beri Gabba’da yenilmemişti. Dörtlük Test serisinde 1-1 berabere kaldı, bu da Hindistan’ın kupayı korumak için Avustralya’da deplasmanda olduğundan dolayı sadece bir beraberlik ihtiyacı olduğu anlamına geliyordu. Krikette deplasman beraberlikleri kazanma sayılmakta.

Avustralya’da devam eden Border-Gavaskar kupası hem sahada hem sahadışı saldırlarla haberlerde yoğun yer almıştı. Hindistan oyuncuları Jasprit Bumrah ve Mohammed Siraj ikinci, üçüncü hatta dördüncü maçlarda Avustralyalı seyirciler tarafından irksal saldırlara maruz kalmıştı. Buna karşı Hindistan takımı resmi şikayetlerde bulunsa da üçüncü maçta saldırıdan dolayı maç durdurlmuştu. Diğer taraftan Hindistan’nın önemli 6 oyuncular yaralanma nedeniyle takımın dışında olduğu için bir maç kazanma ihtimali bile analistler taradfından reddediyordu. Bütün disvantajlara rağman Hindistan takımın kupa kazanması tarihi bir zafer olarak kaydedildi. Bu epik kazançından sonra Hindistan Kriket takımı, dünya kriket aleminden övgüler yağdı.

Eski İngiliz sömürgelerine özgü bu spor futbolun olmadığı Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Sri Lanka, Nepal, Afganistan gibi ülkelerde en önemli sporlardan biri. Hindistan kriket takımlarında yer alan Müslüman oyuncular,  hatta kaptanlar, ülkedeki Müslüman düşmanlarının canını sıkıyor. Benzer bir durun da dünya şampiyonu Fransız futbol takımındaki Müslümanlar açısından yaşanmıştı.

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.