islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5658
EURO
34,9692
ALTIN
2.418,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Hindistan Assam’da Heyelan Ölümleri

Hindistan Assam’da Heyelan Ölümleri

Ağır muson yağmurlarının tetiklediği heyelanların Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Bangladeş’i çevreleyen Assam eyaletinde evlerini yok ettikten sonra en az 20 kişi öldü ve yedi kişi yaralandı. Eyaletin felaketlerle mücadele dairesi yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada, Barak Vadisi’nde meydana gelen olaydaki yedi kurbanın tek bir ailenin üyesi olduğunu söyledi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve tıbbi durumları belli değildi. Yetkililer, kurtarma işçilerinin heyelanlar tarafından sıkışan çok daha fazla ceset bulabileceklerinden ve ölü sayısının daha artabileceğinden korktuklarını beyan etti.

Seller Kaçar, Kerimganj ve Haylakandi bölgelerinde meydana geldi ve bunların büyük bir kısmı Hindistan’ın 165 milyonluk Müslüman komşusu Bangladeş’le sınır paylaşmakta. Bölgedeki engebeli arazi, şiddetli yağmurdan sonra heyelanlara eğilimli hale getiriyor. Hindistan’ın kuzeydoğusundaki seller yıllık bir fenomendir, ancak oradaki muson mevsimi genellikle Temmuz ve Eylül ayları arasında düşer. Muson öncesi yağmurlar, nehirlerin Assam’ın büyük bölgelerinde su basmasına neden oldu ve şimdiye kadar en az 10 ölüm bildirildi. Eyaletin ana nehri Brahmaputra ve birçok kolu her yıl yoğun bir şekilde sular altında kalarak, halkı yüksek yerlere sığınmaya zorluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.