islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kabil Camii’nde Bombalı Saldırı: 2 Ölü

Kabil Camii’nde Bombalı Saldırı: 2 Ölü

Kabil’in yoğun korunan Yeşil Bölgesi’ndeki büyük cemaati olan bir caminin içine yerleştirilen bir bomba sonucu ibadet eden iki kişi öldü, iki kişi de yaralandı. Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tarık Aryan, bombanın ibadetçilerin akşam namazı için toplandıkları sırada Vezir Ekber Han Camii’ni hedef aldığını söyledi. Cami, çeşitli uluslararası kuruluşların ve elçiliklerin ofislerinin yakınında yüksek güvenlikli bir diplomatik alanda, Yeşil Bölge’nin ana girişinde bulunmakta ve sıkı kontrol edilen korumalı yerin içinden ve dışından erişilebiliyor. Aryan, caminin imamı Mulla Muhammed Ayaz Niyazi’nin saldırıda öldürülen iki kişiden biri olduğunu bildirdi. Cemaatle namaz kıldıran imam saldırıda yaralandı ancak sonra hastanede öldü. Afgan başkentindeki son saldırı, ülkenin kuzeyindeki Taliban’ı suçlayan yol kenarında bir bomba patlamasında yedi sivilin öldürülmesinden sonra geldi. Hiçbir grup, kentin en ünlü ibadet yerlerinden birinde meydana gelen Kabil merkezindeki akşam patlamasını hemen talep etmedi.

İmam Niyazi Kabil’de ünlüydü ve politik olarak yüklü vaazları o kadar iyi katıldı ki ibadet edenler caminin dışındaki alanları bile dolduruyorlardı. Arian başlangıçta saldırının bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Ancak soruşturmalar ilerledikçe, bu ilk ifadenin doğruluğu açık değildi. Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin sözcüsü olayı “iğrenç” bir saldırı olarak nitelendirdi. Saldırı, DAEŞ savaşçılarının Cumartesi günü Kabil merkezindeki bir televizyon kanalının minibüsüne karşı iddia ettiği ve bir gazeteciyi ve şoförü öldürdüğü bir bombalama olayını izliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.