islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Hindistan: İmran Delhi’deki Şangay Zirvesine Davetli

Hindistan: İmran Delhi’deki Şangay Zirvesine Davetli

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın Pakistan’ı suçladığı “görüşmeler ve terör bir araya gelemez” sözü ve iki nükleer silahlı ülke arasındaki gerginliğe rağmen Yeni Delhi’nin Pakistan Başbakanı İmran Han’ı bu yıl içinde Hindistan’da yapılacak Şangay İşbirliği Örgütü zirvesine davet edeceği bildirildi.

Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü Raveesh Kumar, Imran Han’ın da Hindistan’daki hükümet başkanlarından biri olarak davet edilip edilmeyeceği sorulduğunda “8 ülke ve 4 gözlemcinin tamamı davet edilecek” dedi.

Sanghai Beşlisi 1996 yılında Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Tacikistan kuruldu. Zamanla buna Özbekistan ve Pakistan da katıldı. Hindistan giderek farklı yapılara ve Amerika eksenine yakınlaşmasına rağmen 2017’de bunun parçası oldu.

Hindistan ayrıca, İslamabad’ın kadim dostu Çin’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kapalı bir toplantısında Cammu-Keşmir’i gündeme getirmesinden bir gün sonra Pakistan’a saldırarak gayri resmi kapalı toplantının sonuçsuz kaldığını ilan etti.

Sert bir mesaj veren Kumar, bu mesajın Pakistan’a Hindistan ile tartışılması gereken herhangi bir konu varsa, bunun araya Çin’i sokmadan yapması gerektiğini öğrettiğini iddia etti.

Aşırı Hinduların kontrolünde olan Hindistan hükümeti Pakistan’la çatışmaların dışında Keşmir’i işgali, burada yaptığı baskılar, Müslüman karşıtı vatandaşlık yasası, Müslümanları ayrı bir kayıt sisteminde tutmak gibi pek çok sert İslam karşıtı eyemin içinde.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.