islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Hindistan İslamofobik Yasasına Karşı Şahinbey Eylemi

Hindistan İslamofobik Yasasına Karşı Şahinbey Eylemi

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’daki ikiyüz milyon Müslüman’ı zor durumda bırakacak ve milyonlarcasının elindeki vatandaşlığı bile kaybetmesine yol açabilecek Vatandaşlık Değişikliği Yasası’na karşı ülke çapında yapılan protestolar son dört hafta içinde ivme kazandı ve bundan sonra da yavaşlayacağı belirtisini göstermiyor. Ancak Hindu Milliyetçisi ve İslamofobik yönelimli BJP yönetimindeki Hindistan hükümet temsilcileri protestoları yalnızca Müslüman gruplar tarafından yönetiliyor olarak nitelemekte.

Bu iddialar yapılırken, diğer dinlerden çok sayıda Hintli Hindistan’ın çeşitlilik içindeki birliğini kutlamak amacıyla “Maha Yolu” adlı etkinliği düzenlemek amacıyla Yeni Delhi’nin Güneytdoğusundaki Müslüman mahallesi Şahinbey’e geldiler. Söz konusu program kapsamında Müslümanlığın yanısıra Hinduluk, Sihlik ve Hristiyanlığın başlıca dini metinlerinde okumalar yaptılar. Bu eylem, Hindistan’daki dinlerin arasında dayanışmaya yönelik en güçlü gösteri olarak nitelendirildi.

Şahinbey’e gelen eylemciler, “barışçıl gösterilerinin” Hindistanın Hint Anayasası’nın eşitlik konulu temel değerleri üzerine kurulduğunu ve dinler arasında kardeşlik, birlik ve eşitliğin köklü ilkelerini ön plana çıkardıklarını iddia ettiler.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.