islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

PKK’yı Bıraktı, Orduya Katıldı

PKK’yı Bıraktı, Orduya Katıldı
16 Kasım 2021 11:53
A+
A-

HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan annelerden Ayşegül Biçer, verdiği mücadele sonucu oğlunu 3 ay önce PKK’nın elinden kurtarmıştı. Biçer, şimdi de oğlunu askere göndermeye hazırlanıyor.
Diyarbakır’da Ayşegül ve Rauf Biçer çifti, terör örgütü PKK’nın 4 yıl önce 16 yaşındayken kaçırdığı evlatları M.B.’nin kurtulması amacıyla 3 Eylül 2019’da HDP il binası önündeki evlat nöbetine katıldı.
Biçer çifti eylemlerine devam ederken oğulları terör örgütü PKK’nın barınma alanlarından kaçtı ve güvenlik güçlerine teslim oldu.
Terör örgütü PKK’dan 3 ay önce kaçıp ailesine kavuşan M.B. askerliğini yapmak için başvuruda bulundu.
Oğluna Asker Kınası Düzenledi
M.B. askere gitmeden önce ailesi onun için asker kınası düzenledi.
Elazığ Caddesi üzerindeki Öğretmenevi’nin kafesinde gerçekleştirilen etkinliğe çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan aileler de katıldı.
Kına öncesi Ayşegül Biçer gazetecilere, oğlunu askere gönderdiği için çok gururlu olduğu açıklamasında bulundu.
“Eyleme Katıldığım Gün Onu Askere Göndereceğimi Söylemiştim ”
Anne Biçer daha eyleme katıldığı ilk gün oğlunu askere göndereceğini söylediğini belirterek, “Oğlum M.B. için 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemine katıldım. Evladımı PKK’dan ve siyasi kolu olan HDP’den söke söke alacağımı söylemiştim. Rabbim bana nasip etti, evladımı PKK’dan ve siyasi kolu olan HDP’den söke söke aldım. Bugün çok gurur verici bir günümüz. Oğluma asker kınası yakıp, Türk askeri yapacağım. Kendi toprağı, kendi vatanı ve kendi bayrağı için savaşacaksa savaşacak. Ölünecek ise kendi vatanı ile kendi toprağı için ölünecek. Eyleme katıldığım gün söylemiştim evladımı aldığım andan itibaren askere göndereceğimi ve Rabbime şükürler olsun bugün ahdımı yerine getiriyorum. Çok gurur verici ve Rabbim her anne ile babaya nasip etsin inşallah.” Ifadelerini kullandı.
“Evladımı PKK’dan Aldım Ve Hiçbir Ceza Almadan Evime Götürdüm”
Anne Biçer halen dağda olan örgüt mensuplarına ve ailelerine de çağrıda bulundu ve “Buradan bütün çocuklara da seslenmek istiyorum. Bakın ben evladımı PKK’dan aldım ve hiçbir ceza almadan evime götürdüm. Bugün asker ediyorum ve asker kınasını yakıp askere göndereceğim. Gelin sizler de teslim olun, anne ve babanızın kucağına geri dönün. Eğer mücadele edecekseniz kendi vatanınız ve toprağınız için mücadele edin. Yıllardır PKK zulmüne uğruyoruz. Bizim üstümüze oynuyorlar, gözlerinizi açın. Buradan tüm anne ve babalara da sesleniyorum. Gelin bizlere destek vererek, hepimiz beraber evlatlarınızı dağdan indirelim. Böyle gurur verici günleri hep beraber yaşayalım” diyerek sözlerini sürdürdü.
“Gelip Teslim Olsunlar”
Dağda olan terör örgütü mensuplarına da teslim olmaları çağrısı yapan M.B., “Gelip teslim olsunlar. Devletine, vatanına ve milletine silah sıkmamışalarsa serbest bırakılıyorlar. Gelip askere gitsinler. Orada ölmektense vatanına, milletine ve devletine hizmet ederek şehit olsunlar daha iyidir” ifadelerini kullandı.
Hatice Biçer de ağabeyinin eline kına sürerek, “Kınayı o parmağa sürme sebebim o parmaklarıyla silahı tutacak olmasıdır. Artık devletimize hizmet edecek. Hayırlısıyla askere de yollayacağız. Devletimize, milletimize ve bayrağımıza hayırlı uğurlu olsun” diyerek duygularını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.