islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5005
EURO
34,7513
ALTIN
2.483,07
BIST
9.568,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Hindistan’da Müslümanlara Saldırı

Hindistan’da Müslümanlara Saldırı

Hindistan’ın Gurugram kentindeki aşırı sağcı Hindu grupların, namaz kılmak isteyen Müslümanlara yönelik saldırıları devam ediyor.
Bölgeden gelen bilgilere göre, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye bir saat uzaklıkta yer alan Gurugram’da Müslümanlar, iki aydan uzun bir zamandır aşırı sağcı Hindu gruplarının saldırı, taciz ve engellemeleriyle karşı karşıya kalıyor.
Hindu grupların, halka açık bölgelerde cuma namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanları protesto etmesi ve zaman zaman onlara saldırmasıetmesi, azınlık Müslümanlar arasında öfke ve endişeye yol açtı.
Gurugram şehrindeki Hindu göstericiler, 3 Aralık Cuma günü, Müslümanların beraber namaz kıldıkları açık kısma bir düzine kamyonu park ederek taciz ve engellemeler yaptı.
Cuma namazı amacıyla Müslümanların alanda bir araya gelmesiyle bir grup Hindu dini sloganlar atarak namaz kılınmasına izin vermeyeceklerini haykırmaya başladı.
2011 senesinde gerçekleştirilen nüfus sayımına göre, 1,1 milyon kişinin yaşamını sürdürdüğü Grugram’da Müslüman azınlığın oranının yüzde 5’ten az olduğu belirtiliyor.
Bölgedeki Müslümanlar, cami yetersizliği sebebiyle yetkililerin de iznini alarak yıllardır cuma namazlarını bu amaçla ayrılan yaklaşık 100 açık alanda eda ediyor.
Ancak son dönemlerde, aşırı sağcı Hindu grupların protestoları cemaatle namazların aksamasına ve tahsis edilen alanların çoğunda namaz düzeni için konulan işaretlerin kaldırılmasına yol açtı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.